Telefoni
28.04.2010 09:52

Deli z drugimi:

Share

Mobilni telefon Google Nexus One kmalu s hitro brezžično povezavo Wi-Fi 802.11n

Novi pametni mobilni telefon Google Nexus One bo bogatejši za tipkovnico in zmogljivejšo baterijo.
Novi pametni mobilni telefon Google Nexus One bo bogatejši za tipkovnico in zmogljivejšo baterijo.

Podjetje Google je na začetku letošnjega leta uradno predstavilo svoj prvi pametni mobilni telefon Nexus One, ki temelji na izjemno priljubljeni platformi Android. Novinec se je onkraj luže v relativno kratkem času postavil po robu celo Applovemu večpredstavnostnemu mobilnemu telefonu iPhone, saj so ga številni uporabniki označili kot zdaleč najboljši pametni mobilni telefon z mobilnim operacijskim sistemom Android.

Priljubljenost mobilnega telefona Google Nexus One pa se utegne kmalu še povečati, saj je naprava že opremljena s čipovjem, ki je v polni meri združljivo s hitro brezžično povezavo Wi-Fi 802.11n. Uporaba hitre brezžične povezave do sedaj ni bila mogoča, saj zanjo ni bilo na voljo ustreznega gonilnika. Temu sedaj na srečo ni več tako, saj sta za pripravo namenskega gonilnika poskrbeli podjetji Google in Broadcom.

Novi gonilnik ne bo na voljo kot samostojen »izdelek«, ampak bo vgrajen v novo različico mobilnega operacijskega sistema Android, ki jo programerji podjetja Google pripravljajo pod razvojno oznako »Froyo«. Sistem Android 2.2 bo uporabnikom mobilnega telefona Google Nexus One, poleg hitre brezžične povezave Wi-Fi 802.11n, prinesel še kopico novih funkcionalnosti. Med njimi bomo našli programersko orodje JIT, podporo za programski jezik OpenGL ES 2.0, združljivost s tehnologijo Flash 10.1, podporo za večtočkovni dotik ter radisjki sprejemnik FM. Pa naj še kdo reče, da je Applov mobilnik iPhone najboljši na svetu.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku