Računalništvo, telefonija
29.10.2017 12:18

Deli z drugimi:

Share

Microsoft pripravlja upogljivo tablico z Windowsi 10!

Prvo upogljivo tablico z Windowsi 10 bomo lahko kupili že v naslednjem letu.
Prvo upogljivo tablico z Windowsi 10 bomo lahko kupili že v naslednjem letu.

Ker je na spletu vse več govora o upogljivih oziroma prepogljivih pametnih mobilnih naprav, ne preseneča, da bo na to področje kmalu vstopilo tudi podjetje Microsoft. To je namreč pridobilo patent za upogljivi tablični računalnik, ki bo prinesel povsem novo uporabniško izkušnjo. Tega bomo lahko uporabljali tako v vlogi klasičnega tabličnega računalnika kot tablice s tipkovnico, pri čemer bo ta seveda prikazana na spodnjem zaslonu, občutljivem na dotik.

Glede na spletne govorice bo upogljiv tablični računalnik podjetja Microsoft opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 835 s sredicami podjetja ARM, na njem pa naj bi bil nameščen nekoliko prirejeni Microsoftov operacijski sistem Windows 10. To dejansko pomeni, da bomo z njim lahko poganjati klasične okenske aplikacije oziroma tiste, ki so bile pripravljene za klasične procesorje. To bo nedvomno povečalo uporabnost tovrstnih mobilnih naprav.

Podatki o preostali strojni opremi še niso znani. Več o novosti naj bi podjetje Microsoft razkrilo na začetku naslednjega leta, ko bodo v prodajo ponujeni tudi prvi upogljivi pametni telefoni.


Prijavi napako v članku