Računalništvo, telefonija
10.07.2008 11:35

Deli z drugimi:

Share

Microsoft poudarja nove priložnosti za partnerje

Microsoft je na partnerski konferenci Microsoft Worldwide Partner Conference 2008 najavil nov partnerski model in novosti na področju cen za spletne storitve Microsoft Online Services, ki predstavljajo ključni gradnik pobude programske opreme in storitev. Ostale najave na konferenci so vsebovale Microsoftove naložbe v ustvarjanje priložnosti za svoje partnerje in zagotavljanje inovacij svojim strankam.

Ob otvoritvi konference je v uvodnem nagovoru Stephen Elop, predsednik skupine za poslovne rešitve v Microsoftu, najavil cenovni in partnerski model za dva nova nabora spletnih storitev iz družine Microsoft Online Services. Te storitve zagotavljajo programsko opremo kot storitev, Microsoft storitve upravlja v svojih podatkovnih centrih, tržijo pa jih njegovi partnerji. S spletnimi storitvami Microsoft Online Services lahko uporabniki dostopajo do programske opreme za sporočanje, sodelovanje in komunikacijo prek interneta. Storitve so v ponudbi dostopne kot zbirka ali kot posamezen izdelek.

Nov poslovni model partnerjem zagotavlja 12 odstotkov letne vrednosti pogodbe v prvem letu ter 6 odstotkov od vrednosti naročnine za vsako nadaljnje leto uporabniške pogodbe. Da bi partnerjem pomagal pri iskanju informacij, vključevanju v program in aktivaciji storitev Microsoft Online Services, je Microsoft napovedal nov program Quickstart for Microsoft Online Services.

Poleg novosti na področju programske opreme in storitev, s katerimi Microsoft širi izbiro za stranke in partnerje, je podjetje predstavilo tudi nove priložnosti za svoje partnerje. Med njimi so novosti na področju poenotenih komunikacij, široke priložnosti na področju operacijskega sistema Microsoft Windows in rešitev za mala podjetja ter nov program za mobilne rešitve Mobile Readiness, ki bo partnerjem omogočil, da izkoristijo priložnosti na področju mobilnosti.

V preteklem letu so se številne organizacije odločile za vpeljavo Microsoftove platforme in izdelkov poenotenih komunikacij, kar vključuje strežnik Microsoft Office Communications Server 2007, odjemalec Microsoft Office Communicator 2007 in sporočilni sistem Microsoft Exchange Server 2007.

Od predstavitve Windows Viste se je partnerski ekosistem operacijskega sistema Windows močno spremenil. Danes je podprtih dvakrat več naprav in računalniških komponent, njihovo skupno število pa znaša več kot 77.000. Tako imajo uporabniki dostop do bogate izbire strojne in programske opreme, s katero lahko prilagodijo svojo uporabniško izkušnjo. Z izboljšavami na področju združljivosti lahko partnerji svojim strankam zagotovijo, da izkoristijo najboljše lastnosti operacijskega sistema Windows Vista.

Microsoft je najavil tudi preizkusno različico centra za preverjanje združljivosti Windows Vista Compatibility Center. S pomočjo tega orodja bo Microsoft od uporabnikov in partnerjev stalno pridobival povratne informacije ter zagotavljal, da njihova izkušnja ostane odlična še dolgo po prehodu na Windows Visto. Center WVCC je bil zasnovan tako, da uporabnikom pomaga pri hitrem odkrivanju naprav in izdelkov, ki so združljivi z operacijskim sistemom Windows Vista.

Za nadaljnje ustvarjanje partnerskih priložnosti je Microsoft najavil paket vmesnikov BizTalk Adapter Pack 2.0, ki partnerjem omogoča razvoj rešitev z dodano vrednostjo na področju združljivosti med aplikacijami .NET in poslovnimi sistemi, kot so SAP R/3, Siebel eBusiness Suite in Oracle E-Business Suite. Partnerji lahko obenem hitro razvijejo in tržijo celovite in združljive vmesnike, ki dopolnjujejo obstoječo Microsoftovo ponudbo. Pri tem lahko uporabijo vmesnik Windows Communication Foundation Line of Business Adapter SDK, ki omogoča povezovanje pomembnih podatkov iz vseh aplikacij.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več