Računalništvo, telefonija
01.09.2008 08:17

Deli z drugimi:

Share

Logitechov glasbeni predvajalnik Squeezebox Boom

Logitech je predstavil omrežni “vse-v-enem” glasbeni predvajalnik, ki vključuje integrirani ojačevalec, visoko zmogljive zvočnike, ter omogoča poenostavljeno namestitev. Zdaj je vpeljava digitalne glasbe v katerokoli sobo vašega doma bolj enostavna kot kdaj koli prej.

S pomočjo omrežnega “vse-v-enem” glasbenega predvajalnika se lahko digitalno glasbo posluša v kuhinji, spalnici ali v katerikoli drugi sobi v. Priključitev zunanjih zvočnikov pri tem ni potrebna. Potrebnoa je le priključitev novih Logitechovih omrežnih glasbenih predvajalnikov, za to pa niso potrebni dodatni kabli. Z uporabo obstoječega hišnega omrežja se lahko glasbo posluša iz osebne zbirke računalniku, najljubše internetne radio postaje in naročniške storitve, kot so npr. Rhapsody, Last.FM, Slacker, Pandora in Sirius.

Dodajanje naprave Squeezebox Boom v omrežje je enostavno. Novi Logitechov predvajalnik bo samodejno prepoznal vsa razpoložljiva omrežja. Ko se omrežje izbere, se le še vnesete uporabnikovo geslo. Zaradi večjega udobja pri naslednji uporabi, si ga Squeezebox Boom samodejno zapomni.

Da se lahko posluša drugačna glasba v drugih sobah, je omogočena enostavna razširitev omrežnega glasbenega sistema Squeezebox. Potrebno je le dodati dodatne Squeezebox Boom predvajalnike v katerokoli sobo, če pa je že na voljo stereo sistem, se lahko doda še en predvajalnik iz Squeezebox družine v omrežno glasbeno konfiguracijo, vključno z omrežnim glasbenim sistemom Logitech Squeezebox Duet.

Na osnovi registracije omrežnega glasbenega predvajalnika Squeezebox Boom, se lahko dostopa do tisočerih radijskih postaj in do več milijonov različnih skladb, združenih v SqueezeNetwork, Logitechovo brezplačno internetno storitev, ne da bi si bilo potrebno pri tem zapomniti spletne naslove ali gesla.

Sobo se lahko napolne z zvokom s pomočjo v Squeezebox Boom integriranega, 30-wattnega digitalnega ojačevalca, spremljajočih dveh visokotonskih zvočnikov z visoko definicijo in 19-milimetrsko mehko membrano, ter dveh visoko zmogljivih 76-milimetrskih nizkotonskih zvočnikov z velikim potiskom. Dvakrat ojačan izdelek, ki vključuje visokozmogljiv signalni procesor, ojačevalec razreda D in digitalni “crossover”, reproducira jasen zvok z minimalnim šumom in popačenjem. Za ljubitelje basovskih tonov nudi naprava Squeezebox Boom tudi dodatni priključek za nizkotonski zvočnik, na voljo pa je tudi 3,5-milimetrski priključek za slušalke.

Omrežni glasbeni predvajalnik Logitech Squeezebox Boom deluje tudi kot budilka in lahko uporabnika zbudi ob spremljavi njegovih priljubljenih melodij. Šest prednastavljenih tipk, nameščenih pod zaslonom, omogoča enostaven dostop do priljubljene skladbe, internetne radijske postaje ali predvajalnega seznama.
Priloženi daljinski upravljalnik omogoča upravljanje z napravo Squeezebox Boom po vsej sobi. Daljinski upravljalnik vključuje droben magnet, s pomočjo katerega se ga lahko enostavno pritrdi na vrh predvajalnika Squeezebox Boom ali pa npr. na hladilnik.


Prijavi napako v članku