Računalništvo, telefonija
29.10.2016 10:55

Deli z drugimi:

Share

LG UltraFine: Nepogrešljivi zasloni za uporabnike računalnikov MacBook Pro

Vrhunski računalniki zasloni LG UltraFine niso primerni za Windowse!
Vrhunski računalniki zasloni LG UltraFine niso primerni za Windowse!

Če razmišljate o nakupu novega Applovega prenosnega računalnika MacBook Pro (bit.ly/MacBook-Pro-RN), potem si boste morali omisliti še nakup novega računalniškega zaslona UltraFine podjetja LG Electronics. Novinci so bili namreč predstavljeni s strani podjetja Apple, poleg tega jih je mogoče kupiti tudi na uradni spletni prodajalni podjetja Apple. Računalniški zasloni LG UltraFine so na voljo z diagonalama 21,5-palcev (54,6-centimetrov) in 27-palcev (68,6-centimetrov) in ločljivostma 4K in 5K. Iz tega je dejansko razvidno, da sta nova računalniška zaslona podjetja LG pisana na kožo tako prenosnim računalnikom MacBook Pro kot operacijskemu sistemu macOS.

Vstopni model računalniškega zaslona LG UltraFine z 21,5-palčno diagonalo ponuja izris slik z ločljivostjo 4K oziroma 4.096 x 2.304 slikovnih točk, povprečna frekvenca osveževanja pa znaša 60 sličic na sekundo. Večji zaslon LG UltraFine s 27-palčno diagonalo pa se ponaša z ločljivostjo 5.120 x 2.880 slikovnih točk in povprečno frekvenco osveževanja 60 sličic na sekundo. Oba zaslona sta opremljena z matriko LCD IPS.

Metem ko model z 21,5-palčno diagonalo za povezavo z računalnikom potrebuje le en vmesnik DisplayPort 1.2, bomo za večjega potrebovali kar dva. Večji model s 27-palćno diagonalo pa ponuja še vgrajeno spletno kamero in mikrofon, kar pomeni, da je kot nalašč za tiste, ki veliko komunicirajo z uporabo osebnega računalnika. Zaradi načina delovanja in prilagojene matrike, sta nova zaslona LG družine UltraFine primerna izključno za računalnika s sistemom macOS, računalnike z Windowsi pa se je bolje izogibati.

Nova zaslona UltraFine podjetja LG za osebne računalnike podjetja Apple bosta kmalu naprodaj v številnih evropskih državah, po vsej verjetnosti vključno s Slovenijo. Za manjši zaslon LG UltraFine 4K bo potrebno odšteti okoli 750 evrov, medtem ko bo prestižnejši zaslon LG UltraFine 5K naprodaj za okoli 1.400 evrov. Prvim kupcem bosta nova zaslona na voljo šele v mesecu decembru.


Prijavi napako v članku