Telefoni
23.03.2013 08:32
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Nexus 5: Mobilnik, da te kap!

Podjetje Google naj bi že oktobra ponudilo v prodajo super zmogljivi pametni mobilni telefon Nexus 5, ki ga bo zanj pripravilo podjetje LG Electronics. Novinec naj bi bil dovolj zmogljiv tako za opravljanje najzahtevnejših poslovnih nalog kot za kakovostno preživljanje prostega časa.
Mobilnik Google Nexus 5 bo prvi, ki bo imel nameščen težko pričakovan sistem Android 5.0 Key Lime Pie.
Mobilnik Google Nexus 5 bo prvi, ki bo imel nameščen težko pričakovan sistem Android 5.0 Key Lime Pie.

Podjetje Google nas je konec lanskega leta prijetno presenetilo s pametnim mobilnim telefonom Nexus 4, v letošnjem oktobru pa naj bi bil naprodaj že njegov dostojni naslednik. Na svetovnem spletu se namreč šušlja, da naj bi podjetje LG Electronics že zaključilo z razvojem super zmogljivega mobilnika Nexus 5. Na internet so zato zašle tudi strojne specifikacije novosti, ki kažejo na to, da bo ta kot nalašč tako za najzahtevnejše poslovne naloge kot za kakovostno preživljanje prostega časa.

Pametni mobilni telefon LG Nexus 5, ki se bo seveda tržil pod blagovno znamko podjetja Google, naj bi za prikazovanje slik uporabljal 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, za preračunavanje podatkov pa naj bi bil zadolžen zmogljivi 4-jedrni procesor Qualcomm Long 800 frekvence 2,3 GHz v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov bo na voljo 64 gigabajtov prostora.

Mobilnik Google Nexus 5 bo imel za zajem fotografij na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk, za kakovostno opravljanje video konferenc pa bo poskrbela spletna kamera ločljivosti 2,1 milijona točk. Dolgo avtonomijo delovanja bo novincu omogočila baterija kapacitete 3.300 miliamper ur, kakovostni zvočniki pa bodo, po vzoru mobilnikov podjetja HTC, »postavljeni« na sprednjo stran ohišja. Podjetje Google naj bi super mobilnik Nexus 5 predstavilo sredi septembra v okviru lastne konference.


Prijavi napako v članku