Televizorji
26.03.2010 06:36
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG LX9500 – prvi visokoločljivi tridimenzionalni televizor LED

Filmofilom se zagotovo že cedijo sline!
Filmofilom se zagotovo že cedijo sline!

Kolikor se bomo v naslednjih mesecih mudili po Južni Koreji, si bomo lahko omislili nakup prvega visokoločljivega tridimenzionalnega televizorja LX9500, ki ga je pripravilo podjetje LG Electronics. Televizor s tržno oznako LX9500, ki je izdelan na osnovi tehnologije LED, nudi izredno kakovost prikaza slik (do formata 1080p) ob relativno nizki porabi električne energije.

Novinec s 47-palčno (119-centimetrsko) diagonalo in debelino komajda 22,3-milimetrov je kot nalašč za predvajanje večpredstavnostnih vsebin, saj njegov odzivni čas ni višji od 0,001 milisekunde. Visoko kakovost prikaza slik zagotavljata še kontrastno razmerje deset milijonov proti ena in 400-Hz frekvenca osveževanja, saj televizorju v eni sekundi uspe izrisati kar 400 sličic. Celoto zaključujejo še vgrajena podpora za Skype, priključek USB, vmesnik HDMI, vgrajena visokokakovostna zvočnika ter brezžična povezava.

Južnokorejski trgovci pa si ob tem zagotovo že manejo roke, saj jim bo potrebno za prvi visokoločljivi tridimenzionalni televizor LED podjetja LG Electronics odšteti okoli 4.100 ameriških dolarjev oziroma 3.100 evrov. V mesecu maju bo na voljo še njegov zmogljivejši brat s kar 55-palčno (140-centimetrsko) diagonalo. Trenutno žal še ni znano, kdaj naj bi bilo mogoče vrhunski televizor LG LX9500 kupiti tudi pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
LG televizorji LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku