Računalništvo, telefonija
Avtomoto
15.05.2024 07:30

Deli z drugimi:

Share

Lexus predstavil novi Lexus LBX: harmonija športnosti in luksuza

  • Nov Lexus LBX predstavlja revolucijo v dojemanju luksuznih vozil, saj združuje kakovost, udobje in prefinjenost v kompaktni hibridni obliki. S svojim izjemnim oblikovanjem in vrhunsko tehnično dovršenostjo privablja samozavestne posameznike z dobrim okusom in svobodnim duhom.
  • Za slovenski trg so nov Lexus LBX izbranim javnostim prvič predstavili v Galeriji Cukrarna, saj ta združuje umetnost, kulturo in sodoben slog, kar pa dopolnjuje ekskluzivnost in na novo definirano razkošje vozila Lexus LBX.
  • Ambasadorka znamke Lexus in tako tudi novega vozila Lexus LBX je postala Janja Garnbret.

Redki avtomobili premorejo nekaj več, a Lexus z modelom LBX izziva dojemanje luksuznega vozila. Gre za vozilo, ki pritegne občudovanje že na prvi pogled in zaradi katerega ne morete skriti navdušenja, ko se udobno namestite za njegov volan. To in še mnogo več so odlike povsem novega luksuznega hibrida LBX, ki je pot na naše ceste pričel na osupljivem dogodku v ljubljanski Cukrarni.

Vsakdo ima svojo definicijo razkošja. Lahko je to mir ali ležanje v travi. Glasba ali pa eno največjih razkošij v tem nepredvidljivem svetu: čas. Lexus pa z novim hibridnim vozilom Lexus LBX določa razkošje na novo ter brezkompromisno spreminja razred manjših vozil. Lexus LBX pomeni natanko to. Kakovost, razkošje in prefinjenost. V njegov svet nas je popeljala Iva Bagola ob pomoči dveh vrhunskih strokovnjakov, ki o njem vesta veliko.

Da pred štirimi desetletji nihče ni pričakoval, da bo kdorkoli sposoben narediti avtomobil, ki bo pospešil preko dvesto kilometrov na uro in bo obenem še varčen, je na dogodku poudaril Ivin sovoditelj Ciril Komotar. A znamki Lexus je to uspelo. Izpostavil je užitke v vožnji in čustveno privlačnost, izredno kakovost izdelave, tehnično dovršenost in prepričljive vozne lastnosti ter s tem nakazal, komu je Lexus LBX namenjen: samozavestnim posameznikom z dobrim okusom in svobodnega duha, ki cenijo samostojnost in mladostni videz.

Direktor Lexus Adria Primož Tiringar nas je spomnil, da si je leta 1983 takratni predsednik Toyote Eiji Toyoda zamislil znamko prestižnih vozil, ki bo presegla vse, kar je bilo narejenega. Kot vidimo, mu je to več kot uspelo, saj se je ta njegova vizija skozi vznemirljive in osupljive lastnosti modela prelila tudi v nov Lexus LBX, za katerim se boste zagotovo ozrli.

Združili so se moč, preciznost in dovršenost

Naša izjemna športna plezalka Janja Garnbret je sprejela novo vlogo in postala ambasadorka znamke Lexus ter novo vozilo LBX pospremila na slovenske ceste.

Ob tej priložnosti je povedala, kaj odraža njeno strast in zavezanost k vrhunskim dosežkom, tako v športu kot tudi izven njega:

»Sem perfekcionistka in to je zagotovo ena od stvari, ki jih iščem pri svojih gibih na treningih, pri ljudeh, s katerimi se obkrožam, in blagovnih znamkah, s katerimi sodelujem. Moja kariera je nenazadnje že zelo prepletena z Japonsko in veseli me, da smo z Lexusom našli skupni jezik za sodelovanje, saj si delimo vrednote, s katerimi ustvarjamo naš uspeh.«

Čustveno noto novega avtomobila, ki se je kot rdeča nit vila skozi celoten dogodek, je z izbranimi skladbami ob spremljavi kitarista poudarila še glasbenica z izjemnim glasom Marina Martensson, ki je že tako dovršenemu dogodku nadela krono.

Janja Garnbret in Yosuke Arai, predsednik družbe Toyota Adria

Lexus LBX: svoboda izražanja okusa in občutek za slog 

Lexus LBX predstavlja mojstrstvo, ki ga najbolje opiše japonska beseda Takumi. Za Takumi mojstre ne obstajajo bližnjice, saj svoje poslanstvo razumejo kot nenehno stremljenje k dovršenosti. Dotik popolnosti, ki zmore veliko več kot robot, ki zna do popolnosti izpiliti normo ter izpolnjuje obljubo popolne kakovosti. Novi Lexus LBX uteleša vse te presežke, rezultat njihovega dela so perfektni šivi na sedežih ter novi vložki oblog Tsuyusami v barvi oglja, ki so ustvarjene z novo tehniko folije in s plastmi dajejo zelo teksturiran videz z občutkom globine.

Odlikuje ga tudi načelo Omotenaši. To je starodavna umetnost japonskega gostoljubja, ki predvidi potrebe gostov, še preden se te sploh pojavijo. In prav ta filozofija je tudi gonilo celotnega oblikovanja znamke Lexus. Notranjost novega LBX-a je mogoče osvetliti s 64 različnimi barvami, ki vzbujajo podobna čustva kot pogled na lepote narave. Sedeži, volan in obloge vrat so lahko oblazinjeni v vegansko usnje, torej usnje neživalskega izvora. Oblikovalci Lexusa so obenem ustvarili na voznika usmerjeno, minimalistično, prostorno in prefinjeno notranjost, ki izžareva občutek in vzdušje modelov višjega cenovnega razreda ter nudi popolno preglednost, in glasovnega pomočnika, ki bo vedno prepoznal vaš glas.

Razpoloženje v tem vozilu je zaradi tega vedno odlično, predvsem pa nas ne moti zunanji hrup. Hibridni pogonski sklop deluje povsem mirno. Številne premišljene rešitve učinkovito dušijo vibracije in nezaželene glasove, kar nudi izjemno okolje za popolno glasbeno predstavo, polno čustev in barv, kot jo je na predstavitvenem dogodku v Cukrarni ob spremljavi kitarista izvedla Marina Martensson.

Lexus LBX je najmanjši avtomobil prestižne blagovne znamke in je nekoliko drugačen, a v svojem srcu je še vedno Lexus. Pri tem ni zanemarljiva vloga sprednjega dela, ki na novo interpretira vretenasto masko motornega pokrova, ter značilne oblike žarometov v obliki črke L, tokrat obrnjene navzven. Da je potniška kabina videti kompaktnejša, so sprednji stebrički pomaknjeni nazaj, medtem ko športni videz poudarjajo daljši pokrov motorja, velika platišča, kratki previsi in drzna zožitev okoli zadnjih vrat. Čeprav so zunanje mere kompaktnejše kot pri katerem koli drugem Lexus vozilu in zato idealne za upravljanje v mestnih središčih, je zaradi prefinjenega oblikovanja videti mišičast in mogočen.

Yosuke Arai, predsednik družbe Toyota Adria, je ob predstavitvi vozila Lexus LBX na slovenskem trgu dejal: »Lexus LBX je zame ravno prav primeren glede velikosti ter kakovosti zunanje in notranje opreme, da uživam v vožnji« ter z nasmehom dodal, da je »novo vozilo kot njegov otrok«. Namreč, od vseh modelov vozil znamke Lexus je za svoj poslovni avto izbral ravno Lexus LBX, saj je ta, kot pravi Arai, zanj »ravno pravšnja izbira (ang. just the right fit)«.

»Avtomobil je vredno narediti le, če je dovolj dober«

Poleg oblikovne dovršenosti se Lexus LBX ponaša s hibridnim pogonskim sistemom nove generacije z na novo in obsežno preoblikovanimi komponentami. Razvijalci so s tem izboljšali učinkovitost, dosegli optimalno velikost in težo ter zmanjšali izgube. V središču LBX-a je dinamični motor, ki skupaj z elektromotorjem na zadnji osi ter baterijo z nizko upornostjo in visoko zmogljivostjo skrbi za udobno in dinamično vožnjo. Hibridni pogon, ki je opremljen s povsem na novo zasnovanim menjalnikom, se ponaša s povečano razdaljo električne vožnje celo ob večjih hitrostih, na voljo pa je tudi možnost štirikolesnega pogona. Prilagojen je prijetni vožnji po mestih ali po vijugastih podeželskih cestah, ob zanesljivi vodljivosti in enakomernem pospeševanju.

Lexus se drži načela, da je avtomobil vredno narediti le, če je dovolj dober. Lexus LBX ni samo dovolj dober, je poseben in neprimerljiv, saj na novo definira razred majhnih prestižnih vozil, ki izžarevajo energijo, navdušenje in hrepenenje. Zato smo lahko veseli, da je bil »malček« z veliko začetnico na predstavitvenem dogodku pospremljen na slovenske ceste – v osupljiv vsak dan. 


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Lexus.
Vas zanima več iz te teme?
SUV avtomobili hibridni avtomobili


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več