Računalništvo, telefonija
06.05.2004 14:54
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova pomladna ink-jet kolekcija

Ameriški proizvajalec Lexmark je predstavil novo družino ink-jet tiskalnikov in večfunkcijskih naprav namenjenih domačim uporabnikom in majhnim podjetjem. Uporabljena nova ink-jet tehnologija zagotavlja impresivne barve ter najvišje hitrosti tiskanja doslej.

Lexmark je v pravkar predstavljenih napravah prvič uporabil novo izboljšano tehnologijo brizganja črnila. Nova ink-jet tehnologija je sedaj sistem šestih barv, poleg navadnih črnil pa so uporabljena še posebna pigmentirana črnila. Slednja omogočajo bolj kontrastne in izrazite barve pri tiskanju fotografij, hkrati pa zagotavljajo večjo obstojnost, ki počasi dohiteva kakovost fotografij razvitih v profesionalnem studiu.

Novi Lexmarkovi izdelki postavljajo tudi nove mejnike v hitrosti tiskanja barvnih dokumentov in fotografij. Tako tiskalnik Z816 in večfunkcijska naprava X5270 natisneta fotografijo velikosti 10*15 centimetrov na fotografski papir v pičlih 32 sekundah, kar je hitrostni rekord med brizgalnimi tiskalniki.

Lexmark X5270 – vse v enem za dinamične uporabnike
Lexmarkova večfunkcijska naprava X5270 je namenjena predvsem domačim uporabnikom, ki iščejo kvaliteten in hiter izpis barvnih ter črno-belih dokumentov pri tem pa želijo privarčevati še s prostorom. X5270 zmore v minuti natisniti do 22 črno-belih strani ali kar 15 barvnih. Vgrajeni optični čitalec z 48-bitno barvno globino zagotavlja hitro in kvalitetno zajemanje dokumentov ter njihovo pretvorbo v digitalno obliko ali zgolj kopiranje. Celoto zaokrožuje še značilen Lexmarkov dizajn in ugodna cena.

Lexmark Z816 – tiskalnik za ljubitelje fotografije
Novi Lexmark Z816 je brizgalni tiskalnik za najzahtevnejše uporabnike, ki želijo tiskati digitalne fotografije. Z816 prinaša izredno detajlno tiskanje, saj so kapljice črnila velike zgolj tri pikolitre (piko = 10-12) in kot se za tiskalnik fotografij spodobi, omogoča tiskanje od roba do roba. S hitrostmi do 15 barvnih strani ali 22 črno-belih na minuto postavlja nove hitrostne mejnike v svojem razredu. Z zelo atraktivno ceno je prava izbira za vse, ki od svojega tiskalnika zahtevajo hitrost in kvaliteto.

Lexmark X4270 – delovna žival za majhna podjetja
Poslovni uporabniki bodo posegli po novi “vse v enem” napravi X4270, ki poleg tiskanja, kopiranja in skeniranja ponuja še faksiranje. V podjetjih tako pomaga pri zniževanju stroškov in zmanjševanju izdatkov za informacijsko tehnologijo. Tehnične karakteristike so med najboljšimi v razredu, saj omogoča tiskanje s hitrostmi do 19 črno-belih strani ali 10 barvnih strani na minuto, le malenkost počasnejše pa je kopiranje. Lexmark ponuja tudi dodatno slušalko, kar omogoča uporabo naprave kot edini telefon v podjetju, omogoča tudi prikaz številke klicočega in posredovanje faksimilnih sporočil na drugo številko.

Lexmark X1185 in X2250 – več kot tiskalnika
večfunkcijski napravi X1185 in X2250 sta namenjeni kupcem brizgalnih tiskalnikov, katerim za ceno navadnega brizgalnika ponujata funkcionalnost “vse v enem” naprav, torej poleg tiskanja še kopiranje in skeniranje. Lexmarkovi strokovnjaki so se potrudili predvsem pri nadzoru in upravljanju naprav, saj sta obe tako enostavni za uporabo kot navadni brizgalni tiskalniki. Nekoliko spremenjena je tudi nadzorna plošča, sedajo so jo namestili na sprednjo stran naprave, ki tako omogoča nadzor naprave tudi iz sedečega položaja. X1185 omogoča kopiranje s pomočjo računalnika, večja X2250 pa kopira samostojno. Obe napravi zmoreta natisniti do 14 črno-belih strani ali 8 barvnih strani na minuto in sta tako namenjeni predvsem domačim uporabnikom, saj jim ponujata več kot zgolj tiskanje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

AIDA TEAM d.o.o.

Ljubljanska cesta 15, 1241 Kamnik, Tel: 051 233 458, 041 794 798
Ena vidnejših in tehnološko naprednejših tiskarn na območju osrednje Slovenije je tiskarna Aida iz Kamnika. Vodi jo družinsko podjetje, ki deluje že 30 let, strankam pa  poleg ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več