Računalništvo, telefonija
19.05.2004 08:28

Deli z drugimi:

Share

Lexmark spodbuja prostovoljce

Program “Volonterski dopust”, kot so ga poimenovali pri Lexmarku, zagotavlja vsakemu redno zaposlenemu dodatne tri dni plačanega dopusta, ki jih lahko nameni za prostovoljno delo. Omenjeni program omogoča Lexmarkovim zaposlenim, da so aktivni v lokalni skupnosti, ne da bi jim bilo za to potrebno koristiti svoj osebni dopust.

Lexmarkov podpredsednik za človeške vire, Jeri Stromquist, meni, da je omenjeni program konkreten primer vizije družbeno odgovornega podjetja. “V natrpanem delovnem urniku in vsakodnevnem življenjskem tempu naši zaposleni težko najdejo proste ure, ko bi lahko svoj čas in talente posvetili organizacijam, ki so jim naklonjeni,” je povedal Stromquist. “Lexmarkov program ‘Volonterski dopust’ je inovativen način, na kakršnega Lexmark investira v svoje zaposlene in njihove interese in s tem hkrati odgovoraja tudi na ključne potrebe lokalne skupnosti,” poudarja Stromquist.

Po zadnjih raziskavah, ki jih je opravil Urban Institute ob podpori ameriške korporacije Freedom Corps in UPS fundacije, več kot 80 odstotkov neprofitnih organizacij v svoje aktivnosti vključuje prostovoljce, kar 60 odstotkov med njimi pa jih poroča, da imajo težave s pridobivanjem prostovoljcev ob delovnih dneh.

Lexmark načrtuje tudi podelitev nagrade za prostovoljca leta, s katero bo izkazal priznanje najboljšemu izmed leksmarkovih prostovoljcev po vsem svetu, in sicer z nakazilom 5.000 dolarjev tisti neprofitni organizaciji, ki jo bo izbral nagrajenec. Pri Lexmarku menijo, da bo nagrada “Prostovoljec leta” spodbudila prostovoljno delo in izkazala priznanje volonterizmu, hkrati pa podprla tudi ugled korporacije kot družbeno odgovornega podjetja.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

ONEDRONE d.o.o.

Cesta Andreja Bitenca 36, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 041 688 150

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več