Računalništvo, telefonija
07.01.2013 14:26

Deli z drugimi:

Share

Lexmark kupil podjetje Acuo Technologies

Družba Lexmark je za približno 45 milijonov ameriških dolarjev kupila podjetje Acuo Technologies. Omenjeno podjetje sodi med vodilne ponudnike napredne programske opreme in storitev za upravljanje medicinskih vsebin ter njihovo arhiviranje. Acuo Technologies bo tako postal del Lexmarkovega podjetja Perceptive Software, ki že nudi številne rešitve na področju upravljanja podatkov, zdravstva in medicine.
Lexmark kupil podjetje Acuo Technologies
Lexmark kupil podjetje Acuo Technologies

Kombinacija rešitev podjetij Acuo Technologies ter Perceptive Software bo strankam omogočila namestitev zgolj ene platforme, ki podpira vse vidike zdravstvenih ustanov in njihovega ravnanja s papirnatimi ter elektronskimi dokumenti. Rešitev Universal Clinical Platform (UCP) namreč postavlja temelje za boljšo oskrbo pacientov in informiranost osebja, pri čemer podpira uporabo obstoječih rešitev najrazličnejših proizvajalcev zdravstvenih sistemov in aplikacij. S tem, ko rešitev nudi le eno integracijsko točko za vse zdravstvene in medicinske vire ter deluje v navezi s številnimi sistemi, pomembno znižuje stroške ter tveganje poslovanja, kar je izrednega pomena za zdravstvene ustanove. Programsko opremo in storitve Acuo Technologies danes že uporablja veliko vladnih ustanov, zdravstvenih ustanov ter lokalnih ali regionalnih centrov za zdravstveno oskrbo prebivalstva v Severni Ameriki in Evropi.

Naveza rešitev Perceptive Software in Acuo Technologies bo strankam v zdravstvenem sektorju ponudila edinstven nabor tehnologij s področja naprednega upravljanja vsebin (ECM) ter preoblikovanja in usklajevanja podatkovnih baz. Lexmark, oziroma njegovo podjetje Perceptive Software, je tako postalo edino podjetje s celovito rešitvijo za področje upravljanja zdravstvenih podatkov ter dokumentov, ki omogoča tako boljšo skrb za paciente kot tudi izboljšano izkušnjo zdravstvenega osebja in stroškovne prihranke.

“Z nakupom podjetja Acuo Technologies družba Lexmark še nadalje krepi ponudbo rešitev na področju zdravstva, ki se ob pomoči informacijskih tehnologij zelo hitro razvija. Skupaj s štirimi nakupi podjetij, ki smo jih opravili 2012, še krepimo svojo ponudbo ključnih rešitev za največja in najzahtevnejša podjetja ter organizacije,” je povedal predsednik in izvršni direktor družbe Lexmark Paul Rooke.

“Napredne rešitve Perceptive Software s področja upravljanja poslovnih procesov in vsebin, združene z rešitvijo Universal Clinical Platform podjetja Acuo Technologies, strankam nudijo edinstveno in celovito rešitev na področju zdravstvenih sistemov. Pooblaščeno zdravstveno osebje ima tako hipen dostop do vseh informacij o bolniku, vključno z zdravili, recepti, izvidi rentgena, ultrazvoka, CT-preiskav, neposredno v zdravstvenem informacijskem sistemu. Zdravnik lahko te informacije na pregleden način tudi predstavi pacientu,” je dodal izvršni direktor podjetja Perceptive Software in Lexmarkov podpredsednik Scott Coons.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku