Računalništvo, telefonija
23.11.2015 10:49
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Letalo iz papirja, ki ga upravljamo z mobilnikom

Upravljanje letala iz papirja s pametnim mobilnim telefonom je pravi užitek.
Upravljanje letala iz papirja s pametnim mobilnim telefonom je pravi užitek.

Prva zamisel o možnosti upravljanja letala iz papirja s pametnim mobilnim telefonom se je leta 2013 porodila zagonskemu podjetju PowerUP. Zamisel je zlahka prepričala tudi investitorje oziroma kupce, saj so v projekt vložili kar 1,13 milijona evrov. Ker je bilo povpraševanje po tem zračnem plovilu nadvse visoko, so se strokovnjaki zagonskega podjetja PowerUP povezali z inženirji podjetja Parrot in pripravili novo, še boljšo različico letala iz papirja, ki ga lahko upravljamo kar s pametnim mobilnim telefonom.

Novodobno letalo iz papirja lahko upravljamo na kar tri načine. Prvi način vsebuje možnost spremljanja letala med poletom na način, kot da bi bili v pilotski kabini, medtem ko pri drugem načinu uporabimo kartonasta očala za navidezno resničnost in napravo upravljamo kar s premikanjem glave. Pri tretjem načinu pa nam pri vodenju letala pomaga avtopilot, ki nalogo na terenu vedno opravi več kot z odliko. Letalo iz papirja sicer doseže končno hitrost 32 kilometrov na uro in višino do 300 metrov. Novost je mogoče upravljati tako s pametnim mobilnim telefonom kot tabličnim računalnikom Android in iOS, ker pa je kamera nameščena na »nosu« letala, lahko uporabnik vse podvige posname med samim letom.

Podjetje PowerUP je sredstva za pripravo nove različice papirnatega letala že zbralo na spletnem portalu KickStarter (bit.ly/PowerUp-FPV-KickStarter). Prvi kupci bodo novost prejeli v mesecu juniju naslednjega leta.


Prijavi napako v članku