Računalništvo, telefonija
13.09.2011 11:45

Deli z drugimi:

Share

Lenovo se spogleduje z drugim mestom v industriji

Družba Lenovo je najhitreje rastoče podjetje med velikimi proizvajalci računalnikov na svetu. V samo letu dni je s četrtega mesta na svetovni lestvici stopilo na tretje mesto, saj je po prodaji osebnih in prenosnih računalnikov prehitelo podjetje Acer. Še letos naj bi se podjetje Lenovo povzpelo na drugo stopničko in prehitelo podjetje Dell.
Lenovo izbran za najbolje upravljano azijsko tehnološko podjetje
Lenovo izbran za najbolje upravljano azijsko tehnološko podjetje

Predsednik uprave družbe Lenovo Liu Chuanzhi je izrazil veliko zadovoljstvo glede napredka podjetja ter njegove zdrave strategije nastopa na zrelih trgih in trgih v razvoju. Lenovo je v prvem letošnjem četrtletju prodal več kot 10 milijonov računalnikov in dosegel 12,2-odstotni globalni tržni delež v prodaji računalnikov, kar ga uvršča na tretje mesto na svetu, tik za podjetje Dell (12,9 odstotka). Vodilni proizvajalec v računalniški panogi ostaja podjetje HP, ki je imelo v zadnjem četrtletju 18,1-odstotni tržni delež.

Družba Lenovo je hkrati tudi najhitreje rastoči proizvajalec računalnikov med velikimi svetovnimi ponudniki, saj je rast letne prodaje v zadnjem četrtletju znašala kar 22,9 odstotka, kar je nekajkrat več kot znaša povprečna rast trga računalnikov, ki je bila zaradi neugodnih gospodarskih razmer po svetu celo negativna. Najbližji konkurent, podjetje Dell, je v preteklem letu prodajo računalnikov povečal za 2,8 odstotka. Družba Lenovo naj bi tako podjetje Dell po prodaji računalnikov prehitela še pred koncem leta.

Tržni analitiki napovedujejo zelo počasno okrevanje prodaje računalnikov, katerim kupce kradejo med uporabniki vse bolj priljubljene tablice. Družba Lenovo visoko rast prodaje dosega predvsem na trgih v razvoju, in sicer v Latinski Ameriki, Afriki ter Indiji, medtem ko ohranja visok tržni delež na domačem, kitajskem trgu (31,7 odstotka). Po podatkih analitskega podjetja IDC je v zadnjem četrtletju Kitajska v prodaji računalnikov prehitela ZDA in postala največji trg na svetu. Analitiki sicer menijo, da bodo ZDA v zadnjem četrtletju zaradi tradicionalno povečane prodaje računalnikov nazaj prevzele prvo mesto, a je pričakovati, da bo že od leta 2012 naprej največji trg za prodajo računalnikov postala Kitajska.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku