Računalništvo, telefonija
17.02.2011 16:35

Deli z drugimi:

Share

Lenovo s SecureDoc in celovito enkripcijo diska skrbi za kar najboljšo zaščito podatkov na računalnikih

Podjetje Lenovo je v sodelovanju s podjetjem WinMagic Inc. pripravilo rešitev SecureDoc for Lenovo. Ta skrbi za celovito enkripcijo podatkov na novih diskih s samodejno enkripcijo ter omogoča centralizirano upravljanje s podatki. Opremljeni z rešitvijo SecureDoc bodo prenosniki Lenovo ThinkPad ter računalniki ThinkCentre med prvimi sistemi, ki bodo certificirani za varnostni standard Opal. Višjega nivoja varnosti podatkov in naprednih možnosti upravljanja bodo poleg uporabnikov veseli tudi administratorji IT okolij v podjetjih.
Lenovo T400
Lenovo T400

Rešitev SecureDoc tako združuje strojno in programsko enkripcijo podatkov, ki podjetjem z visokimi varnostnimi zahtevami zagotavlja potrebno prilagodljivost zaščite ob hkratni zanesljivosti. Največje povpraševanje po rešitvah SecureDoc izvira s področij bančništva, zavarovalništva, zdravstva, izobraževalnih ter vladnih ustanov.

“WinMagic verjame v to, da mora biti delo na napravah z enkripcijo enako uporabniški izkušnji kot na napravah brez nje. S podjetjem Lenovo smo tesno sodelovali pri pripravi rešitve, ki bo omogočala celovito enkripcijo podatkov na disku ter večslojno avtentikacijo in jo bo moč integrirati v rešitev Lenovo Rescue and Recovery. Z novo transparentno enkripcijo se uporabniki preprosto posvetijo svojemu delu, za varovanje podatkov in upoštevanje različnih varnostnih protokolov je samodejno poskrbljeno,” je podpredsednik podjetja WinMagic Inc. Garry McCracken.

ThinkPad in ThinkCentre z dodatnim varnostnim slojem

Rešitev SecureDoc bo na voljo tako za obstoječe kot prihodnje modele prenosnikov ThinkPad in računalnike ThinkCentre, ki so opremljeni z diski s samodejno enkripcijo podatkov proizvajalcev Hitachi ali Seagate Technology, pa tudi nekatere modele z diski brez enkripcije. SecureDoc nudi tudi podporo za bralnike prstnih odtisov, s katerimi lahko podjetja še dodatno izboljšajo varno prijavo uporabnikov v sistem ter poskrbijo za varnejši dostop do zaupnih podatkov brez negativnega vpliva na produktivnost zaposlenih.

Dodatno SecureDoc uporabnikom Lenovo računalnikom dodaja možnost enkripcije diska in upravljanja z enkripcijami z integracijo z Intelovo rešitvijo Anti-Theft Technology, ki podjetjem omogoča, da na daljavo onemogočijo ukradene ali izgubljene prenosnike in tako nepridipravom preprečijo dostop do podatkov.

Nadgradnja tehnologij ThinkVantage

SecureDoc for Lenovo podpira tudi nabor tehnologij Lenovo ThinkVantage Technologies, vrsto orodij, ki zvišujejo produktivnost uporabnikov. Administratorji okolij IT imajo na voljo več programskih pripomočkov, ki dodatno olajšajo namestitev opreme in izdelavo/obnovo varnostnih kopij podatkov ter skrbijo za samodejno osveževanje in nadgrajevanje programskih rešitev na nameščenem sistemu.

“Naši uporabniki danes potrebujejo najzmogljivejšo možno zaščito podatkov, zato smo v nabor poslovnih varnostnih rešitev dodali tudi SecureDoc for Lenovo. Z integracijo te rešitve v naša obstoječa orodja, kot je programska oprema Rescue and Recovery ter biometrični bralnik prstnih odtisov, smo hkrati še poenostavili varovanje podatkov,” je povedal podpredsednik oddelka programske opreme in dodatkov pri družbi Lenovo Peter Schrady.

Enostavna uporaba SecureDoc

Poleg upravljanja z osrednje lokacije SecureDoc podjetjem omogoča tudi uporabo različnih kombinacij sektorske enkripcije podatkov na diskih. Rešitev se preprosto prilagodi varnostnim pravilom in politikam, ki jih podjetje že uporablja, zato dodatne naložbe v prilagoditev zaščite niso potrebne. V primeru izgube enkripcijskega gesla s strani uporabnika, lahko podjetje le-tega pridobi s pomočjo SecureDoc orodja za hranjenje in upravljanje z varnostnimi gesli, ki je nameščeno na osrednjem strežniku.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več