Računalništvo, telefonija
23.10.2010 16:33

Deli z drugimi:

Share

Lenovo računalniki s programsko opremo VXL

Podjetje Lenovo je objavilo sodelovanje s podjetjem VXL Instruments, ki razvija varnostno programsko opremo, namenjeno poslovnim odjemalcem. Izbrane računalnike Lenovo ThinkPad bo moč opremiti s programsko opremo VXL, ki bo skrbela, da bodo vsi za poslovanje ključni podatki shranjeni bodisi v zalednih strežnikih ali v računalniškem oblaku in ob kraji ali izgubi prenosnika ne bodo prišli v roke nepridipravom.
Lenovo računalniki s programsko opremo VXL
Lenovo računalniki s programsko opremo VXL

Prenosnike Lenovo ThinkPad odlikujejo izredna vzdržljivost, dolgo delovanje na baterije ter številne tehnologije, ki povečujejo produktivnost uporabnikov. Slednjim se pridružuje tudi programska oprema VXL, ki iz prenosnikov ThinkPad naredi pravcate varne tanke odjemalce. Upravljavci IT rešitev v podjetjih lahko z njeno implementacijo dvignejo varnostni nivo, saj se vsi podatki shranjujejo bodisi v zalednih strežnikih ali v računalniškem oblaku. Programska oprema VXL hkrati upravljavcem omogoča, da natančno nastavijo, katere aplikacije lahko posamezni uporabniki ali skupine uporabnikov na prenosnikih poganjajo.

Programska oprema VXL vključuje tudi aplikacijo XLmanage, ki omogoča upravljanje računalnikov na daljavo iz ene same konzole. XLmanage podpira številne namizne in mobilne operacijske sisteme, kot so PXE, Sylph-OS, SUSE in GIO2 Linux, XPe, WES ter Windows CE 6.0. Na prenosnikih Lenovo ThinkPad, opremljenih s programsko opremo VXL, je mogoča popolna integracija z zalednimi strežniki podjetja, zato lahko uporabniki do datotek na njih dostopajo tako, kot da bi se le-te bile na lokalnem disku, posledično pa se ohranja uporabniška izkušnja.

“Programska oprema VXL za lahke odjemalce je še eden izmed kamenčkov v našem mozaiku. Njen varnostni vidik ob nespremenjeni uporabniški izkušnji cenijo predvsem stranke s področja bančništva, zavarovalništva, zdravstva ter drugih področij, kjer zaposleni pri svojem delu na terenu pogosto uporabljajo prenosne računalnike, ki so tako bolj izpostavljeni morebitnim zlorabam,” je povedal podpredsednik oddelka za poslovno programsko opremo pri podjetju Lenovo Peter Schrady.

Tanke in lahke računalnike Lenovo ThinkPad s programsko opremo VXL bo mogoče naročiti tudi v Sloveniji, in sicer pri vseh pooblaščenih prodajalcih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku