Računalništvo, telefonija
11.07.2013 18:23
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo je največji proizvajalec računalnikov na svetu

Družba Lenovo je po zadnjih poročilih analitskih hiš IDC in Gartner največji proizvajalec računalnikov na svetu. Čeprav se področje računalništva v zadnjih letih sooča z izjemnimi izzivi, v tej panogi obstajajo podjetja, ki nizajo uspeh za uspehom. To velja za družbo Lenovo, ki že štiri leta zapored raste hitreje od trga, viša svojo dobičkonosnost ter predstavlja vedno nove in inovativne izdelke v najrazličnejših segmentih računalništva.
Lenovo je največji proizvajalec računalnikov na svetu
Lenovo je največji proizvajalec računalnikov na svetu

Analitski hiši IDC in Gartner sta danes objavili rezultate proizvodnje računalnikov po svetu. Na absolutno prvo mesto se je prvič zavihtela družba Lenovo, ki je izdelala in trgovcem poslala skoraj 12,7 milijona računalnikov in dosegla 16,7-odstotni globalni tržni delež. Vsak šesti računalnik ali prenosnik na svetu je torej blagovne znamke Lenovo. Družba Lenovo že štiri leta neprekinjeno raste hitreje od povprečne rasti trga, v drugem četrtletju letošnjega leta je tako prodaja računalnikov Lenovo zrasla za 8,9 odstotka glede na prvo letošnje četrtletje.

Finančno leto družbe Lenovo se je zaključilo 31. marca letos z rekordnimi številkami. Odlično poslovanje družbe se še nadaljuje, saj je Lenovo vodilni proizvajalec računalnikov na treh izmed sedmih največjih tržiščih na svetu – na Kitajskem, Japonskem in v Nemčiji. Družba Lenovo sodi med največje proizvajalce računalnikov tudi na številnih drugih tržiščih, saj uživa dvomestni tržni delež v kar 39 državah po svetu.

“Področje računalništva se danes spreminja hitreje kot kadarkoli, pri čemer se moramo zavedati, da ta panoga predstavlja okoli 200 milijard dolarjev vredno tržišče. Družba Lenovo je v zadnjih štirih letih dokazala, da se je novim razmeram sposobna prilagoditi hitreje in bolje od konkurentov. Svoje poslovanje gradimo na trdnih osnovah, naše inovacije prepričajo tako kupce na tradicionalnih tržiščih kot tudi trgih v razvoju. Računalništvo je danes na poti v t. i. dobo PC Plus, kjer primat računalnikom in prenosnikom prevzemajo tablice, pametni telefoni in pametni televizorji, ki skupaj z omenjenimi izdelki gradijo nov ekosistem. Lenovo se zelo posveča tudi tem področjem, smo že tretji največji proizvajalec pametnih in v internet povezanih naprav na svetu. Verjamem, da bo naša strategija, ki narekuje izdelavo inovativnih in kakovostnih izdelkov, tudi v prihodnje postregla z odličnimi rezultati. Naš cilj je postati največje tehnološko podjetje na svetu,” je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yuanqing Yang.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku