Računalništvo, telefonija
16.08.2017 08:49
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki iPhonov množično kupujejo 10 minut tišine

Desetminutni posnetek tišine je doslej kupilo že več kot šest milijonov uporabnikov telefonov iPhone.
Desetminutni posnetek tišine je doslej kupilo že več kot šest milijonov uporabnikov telefonov iPhone.

Včasih je preprosta zamisel dovolj, da dobesedno obnori uporabnike pametnih mobilnih telefonov, pa čeprav gre za stvar, ki vsaj na videz nima vrednosti. To je dokazal “skladatelj” Samira Mezrahija, ki je v spletni trgovini iTunes zaslovel s “skladbo” A a a a Very Good Song. Skladba pa v resnici ni takšna skladba, kot smo jih vajeni, ampak desetminutni posnetek tišine, za katerega je treba odšteti 85 evrskih centov.

Desetminutni posnetek tišine je doslej kupilo že več kot šest milijonov uporabnikov s celega sveta, saj naj bi ta reševal težavo, ki je dobro poznana uporabnikom Applovega predvajalnika glasbe. Pametni mobilni telefon iPhone namreč samodejno predvaja glasbo po abecednem vrstnem redu, ko ga na primer kot predvajalnik glasbe uporabljamo v avtomobilu. Zaradi tega velikemu številu uporabnikov hitro postane dolgčas, saj morajo vedno znova poslušati eno in isto pesem. Deset minut tišine pa uporabnikom omogoča, da brez naglice izberejo glasbo, ki jo v določenem trenutku želijo poslušati ali pa preprosto v miru izključijo predvajalnik glasbe in uživajo v miru.

Da je “skladba” med uporabniki iPhonov zelo priljubljena, kaže dejstvo, da se ta nahaja med 100 najbolj priljubljenimi pesmi na spletnem portalu iTunes. Pred kratkim pa je po priljubljenosti, verjeti ali ne, bila na lestvici 30 najbolj priljubljenih.


Prijavi napako v članku