Telefoni
02.11.2018 06:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec evforije za nove pametne telefone?

Uporabniki pametne mobilne telefone zamenjujejo vse počasneje!
Uporabniki pametne mobilne telefone zamenjujejo vse počasneje!

Dandanes so razlike med pametnimi mobilnimi telefoni praktično ničelne. Nekateri imajo sicer večje oziroma manjše zaslone, več pomnilniškega prostora, obstajajo pa še druge specifikacije, ki nam pomagajo ločiti med telefoni. Kakorkoli že, če pogledamo nekoliko širšo sliko, gre nenehno za ponavljanje enih in istih značilnosti, cene naprav pa se neprestano višajo. Zato ne preseneča, da uporabniki pametne mobilne telefone danes menjajo precej počasneje kot v preteklosti.

To je pokazala nedavna raziskava, ki so jo opravili pri podjetju HYLA Mobile, ki se sicer ukvarja z odkupom rabljenih pametnih mobilnih telefonov. Glede na objavljene podatke uporabniki danes menjajo pametne mobilne telefone v povprečju na 2,83 leta, medtem ko so pred dvema letoma v povprečju telefon zamenjali na 2,39 leta. Najmanj pogosto pametni mobilni telefon zamenjajo lastniki telefonov iPhone, in sicer šele po slabih treh letih uporabe.

Pri podjetju HYLA Mobile so prepričani, da uporabniki pametne mobilne telefone menjajo počasneje iz dveh razlogov. Prvi je nedvomno povezan z vedno višjimi cenami paradnih konjev vodilnih proizvajalcev, drugi pa je povezan s tem, da so ponudniki storitev mobilne telefonije znatno zmanjšali subvencije ob vezavi za določeno obdobje (običajno za 12 ali 24 mesecev), kar je v preteklosti spodbujalo menjavo telefonov. To jim v določeni meri tudi ustreza, saj so raziskave pokazale, da so uporabniki ob menjavi telefona pogosto zamenjajo tudi operaterja.


Prijavi napako v članku