Telefoni
29.08.2017 09:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Končno razkrit datum predstavitve novega iPhona!

Apple naj bi bogato paleto novih naprav javnosti razkril že 12. septembra!
Apple naj bi bogato paleto novih naprav javnosti razkril že 12. septembra!

Pri podjetju Apple naj bi bilo že vse pripravljeno za prestavitev novih pametnih mobilnih telefonov iPhone in drugih naprav, ki bodo zagotovo popestrile letošnjo jesen. Predstavitev novih izdelkov naj bi bila na sporedu 12. septembra letos, kar se ujema z dosedanjo tradicijo predstavitve izdelkov s strani tehnološkega giganta. Apple naj bi predstavil bogato paleto izdelkov, in sicer pametne mobilne telefone iPhone 8, iPhone 7S in iPhone 7S, pametno ročno uro Apple Watch 3 s podporo za mobilno omrežje LTE in novo različico večpredstavnostne naprave Apple TV.

Novi iPhone 8 naj bi bil opremljen z dvojim fotoaparatom, ki bo postavljen navpično in nekoliko izbočen. Tu bodo še na voljo zvočniki, mikrofon in vmesnik Lightning, najbolj zanimiv pa bo seveda zaslon AMOLED. Programska oprema naj bi namreč poskrbela za to, da bo zaslon izkoriščen v celoti, tako da bo uporabniška izkušnja še boljša. Prav nič manj zanimiva ne bosta pametna mobilna telefona iPhone 7S in iPhone 7S Plus, saj bosta v primerjavi z obstoječimi modeli bogatejša za stekleno ohišje. Uporabnikom bosta na voljo dva modela in sicer opremljena z zasloni z 11,9-centimetrsko (4,7-palčno) in14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo. Novinca bomo prepoznali tudi po tem, da bosta bogatejša za kovinsko obrobo, kar ju bo naredilo še privlačnejša. Pametna mobilna telefona iPhone 7S in iPhone 7S Plus naj bi razpolagala še s sistemom za brezžično polnjenje. Tu seveda ne gre spregledati boljšega procesorja, večjo količino sistemskega pomnilnika in morda boljši fotoaparat, kar bo seveda držalo tudi za novi iPhone 8.

Nova pametna ročna ura Watch bo opremljena s podporo za mobilna omrežja, kar pomeni, da povezava s pametnim mobilnim telefonom iPhone ne bo več potrebna. Ker bo uporabnikom vedno na voljo povezava v svetovni splet, bodo ti lahko pošiljali kratka sporočila SMS, opravljali telefonske pogovore in uporabljali storitev FaceTime. Zaradi omejenih dimenzij bo računalniški gigant po vsej verjetnosti uporabil digitalno telefonsko kartico eSIM, enako tehnologijo pa naj bi kmalu ugledali tudi v bodočih pametnih mobilnih telefonih iPhone. Nova pametna ročna ura Apple Watch naj bi torej v primerjavi z zdajšnjim modelom ponujala še več uporabnih možnosti. Hkrati pa naj bi ponujala občutno daljšo avtonomijo delovanja, kar pomeni, da bomo napravo lahko brez polnjena uporabljali tudi po več dni zapored.

Prenovljena večpredstavnostna naprava Apple TV pa bo prinesla podporo za ločljivosti 4K. Bolj kot podpora visokoločljivemu formatu 4K, bo ljubitelje večpredstavnostnih vsebin zagotovo razveselila podpora tehnologiji HDR (High Dynamic Range), saj ta pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov. Ta namreč v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. S tem bo Applova večpredstavnostna naprava TV lahko končno konkurirala precej cenejšim kitajskim izdelkom, ki vso omenjeno tehnologijo podpirajo že dalj časa.


Prijavi napako v članku