Računalništvo, telefonija
04.12.2017 09:19
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brskalnik Edge na voljo za Android in iOS

Brskalnik Edge na voljo za Android in iOS
Brskalnik Edge na voljo za Android in iOS

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki za brskanje po spletu uporabljate zanesljiv, varen in energijsko varčen spletni brskalnik Microsoft Edge. Microsoft je namreč najavil končno mobilno različico svojega spletnega brskalnika, ki je na voljo tako za mobilne naprave z Androidom kot iOS-om. Novost v tem trenutku žal še ni na voljo vsem uporabnikom, saj je različica za Android trenutno dosegljiva le uporabnikom v Kanadi, Avstraliji in Indiji, medtem ko je različica za iOS na voljo za prenos v Združenih državah Amerike, Veliki Britaniji, Franciji in na Kitajskem. Kmalu pa bo seveda na voljo še ostalim uporabnikom.

Mobilni spletni brskalnik Edge Mobile seveda nudi vse sodobne možnost sinhronizacije podatkov (vključno z gesli in seznami zaznamkov) med različnimi napravami in s tem nemoteno prehajanje z mobilnih naprav na računalnike z operacijskim sistemom Windows 10 in obratno. Možnost Hub View omogoča lažje upravljanje vsebin, kot so seznam spletnih strani, označenih za poznejše branje, zgodovino brskanja in seznam zaznamkov. Tu je na voljo tudi možnost lažjega branja vsebine spletne strani brez nepotrebnih elementov, kot so oglasi. Pri mobilnem Edgu pa ne gre spregledati tudi vgrajenega bralnika kod QR za enostavno deljenje vsebin, zasebno deskanje in glasovno iskanje spletnih strani.

Edge Mobile je za Android na voljo na portalu Google Play, in sicer na naslovu http://bit.ly/Microsoft-Edge-Android, za Applove mobilne naprave pa v trgovini App Store na povezavi http://bit.ly/Microsoft-Edge-iOS.


Prijavi napako v članku