Digitalizacija
03.05.2013 15:54

Deli z drugimi:

Share

Klik na gumb “Všeč mi je” je vreden 133 evrov

Raziskava podjetja Syncapse je pokazala, da en klik na gumb »Všeč mi je« lahko podjetju s stranjo na Facebooku v najboljšem primeru doprinese kar preračunanih 133 evrov. Pri izračunu so raziskovalci analitskega podjetja upoštevali bogato paleto različnih dejavnikov.
Kliki na gumb »Všeč mi je« pozitivno vplivajo na prihodek podjetji s stranjo na Facebooku.
Kliki na gumb »Všeč mi je« pozitivno vplivajo na prihodek podjetji s stranjo na Facebooku.

Družbeno omrežje Facebook je zaradi velikega števila uporabnikov kot nalašč za podjetja in oglaševalce, saj na njem mrgoli potencialnih kupcev. Kako donosno je lahko priljubljeno družbeno omrežje za podjetja pa je z obsežno raziskavo pokazalo podjetje Syncapse, ki je pod drobnogled vzelo 2.000 uporabnikov, ki so všečkali izbrano poslovno stran na Facebooku. Nadobudni raziskovalci so izračunali, da en klik na gumb »Všeč mi je« lahko podjetju v najboljšem primeru doprinese kar preračunanih 133 evrov.

Analitsko podjetje Syncapse je pri izračunu vrednost klika na gumb »Všeč mi je« upoštevalo bogato paleto različnih dejavnikov, kot so vrednost opravljenih nakupov, lojalnost blagovni znamki, pripravljenost za priporočanje podjetja prijateljem ter medijsko vrednost in privlačnost blagovne znamke. Ti so v okviru raziskave ugotovili še, da oboževalci določene znamke na Facebooku na leto porabijo skoraj preračunanih 89 evrov več kot tisti, ki znamko na družbenem omrežju ne spremljajo. Ti za nameček porabijo do 43 odstotkov več za celotno področje, ki jo blagovna znamka pokriva.

Družbeno omrežje Facebook vpliva tudi na ugled blagovne znamke, saj so oboževalci kar za 18-odstotkov bolj zadovoljni z njo kot tisti, ki to niso ter obstaja kar 11-odstotna višja verjetnost, da bodo ti tudi v prihodnje prisegali na isto znamko. Zaradi številnih prednosti, ki jih prinaša klik na gumb »Všeč mi je«, Syncapse podjetjem priporoča, da na njihovo Facebookovo stran objavljajo zgolj vsebine, ki bodo generirale veliko število klikov na omenjeni gumb, saj bo to pozitivno vplivalo na povečanje prihodka.


Prijavi napako v članku