Računalništvo, telefonija
18.09.2017 12:14
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kitajska namerava povsem uničiti Bitcoin!

Kitajska vlada je odločena, da povsem prepove uporabo Bitcoina na Kitajskem!
Kitajska vlada je odločena, da povsem prepove uporabo Bitcoina na Kitajskem!

Pred kratkim smo poročali o tem, da je direktor investicijske banke JP Morgan Jamie Dimon prepričan, da gre pri digitalni denarni valuti Bitcoin le za eno veliko goljufijo in špekulacijo, ki naj bi bila celo ena izmed največjih v celotni zgodovini človeštva (http://bit.ly/JP-Morgan-RN). Razloge za to gre iskati predvsem v tem, da vrednost Bitcoina bolj ali manj raste, razlogov za to pa preprosto ni. Poleg tega gre tu za navidezno denarno valuto, ki je nevarna in netrajnostna, saj za njo ne stoji nobena finančna organizacija, država ali kakšno drugo zaupanja vredno podjetje.

V navidezno denarno valuto Bitcoin ne verjamejo niti kitajske finančne inštitucije, saj je kitajska organizacija NIFA (National Internet Finance Association), ki deluje pod okriljem centralne Ljudske Banke Kitajske, nedavno podala mnenje, da trgovanje z njo nima zakonske podlage za delovanje na Kitajskem. Poleg tega jo kriminalne združbe vse bolj pospešeno uporabljajo za nezakonito zbiranje sredstev in pranje denarja, organi pregona pa so pri tem seveda povsem nemočni. Prvi korak za uničenje Bitcoina na Kitajskem pa bo izveden že konec letošnjega septembra, saj bo prenehala delovati ena največji in zdaleč najuspešnejših kitajskih tržnic za Bitcoin BTCC.

Kitajski mediji ob tem še poročajo, da so tudi druge tržnice na Kitajskem dobile ustno opozorilo za prekinitev delovanja, kar pomeni, da se bo zapiranje najbrž nadaljevalo tudi v naslednjih dneh. To naj bi vplivalo na končno vrednost sicer zelo priljubljene navidezne denarne valute Bitcoin, ki je sicer zaradi agresivnega delovanja kitajske vlade nekaj svoje vrednosti že izgubila.


Prijavi napako v članku