Računalništvo, telefonija
Pametne ure
02.11.2023 16:00

Deli z drugimi:

Share

Ker je vaše zdravje je pomembno

Četudi niste športni navdušenec, vam bo pametna ura Huawei Watch GT 4 spremenila življenje. Poskrbela bo za zdravje in dobro počutje vašega telesa in duha.

Pametna ura, naj bo še tako napredna in zmogljiva, ni medicinski pripomoček, zato njenih podatkov ne smete uporabiti za diagnoze ali zdravljenje. Noben izdelovalec tega ne skriva, ker ne bi bilo prav. Nekateri boste dejali, da bi tu morala biti pika. A ni. Vedno se najde večji ali manjši ampak. Ko menite, da je nekaj narobe ali se slabo počutite, lahko zbrani zdravstveni podatki pomagajo zdravniku, da lažje odkrije izvor težav. Podatki o srčnem utripu med mirovanjem, nasičenosti kisika v krvi (SpO2), o stresu, kakovosti spanja in še kaj bi našli med podatki, ki jih zagotavlja pametna ura Huawei Watch GT 4, torej še zdaleč niso brez vrednosti.

Najlepše pri vsem pa je, da Huaweieva tehnologija nadzora zdravja pametnih nosljivih naprav napreduje z velikimi koraki. V izdelke vgrajujejo novejša bolj natančna tipala in kar je še bolj pomembno, nadgrajujejo programsko opremo, ki še dodatno izboljšuje natančnost meritev in obenem uvaja nove. Merjenje srčnega utripa je že pred časom doseglo natančnost, ki ji ne morete ničesar očitati, a ker je optično tipalo osnova tudi za druge meritve, sočasno napredujejo še te. Včasih pametne ure niso merile nasičenosti kisika v krvi, nato so ga začele meriti na zahtevo, dokler Huawei ni kot prvi uvedel samodejnega stalnega merjenja. Od takrat je to postala ena od standardnih zdravstvenih funkcij, ki lahko reši življenje. Med prebolevanjem bolezni dihal pride do padca nasičenosti kisika v žilah okončin, ura pa ga nenazadnje meri na zapestju, zato je eno prvih opozoril, da bo morda treba poiskati zdravstveno pomoč.

Raven stresa in analiza kakovosti spanja, v obojem blesti pametna ura Huawei Watch GT 4. Morda to nista kratkoročno pomembni informaciji, imata pa dolgoročen vpliv. Občasen stres večini ne povzroči večje škode, česar ne moremo trditi za kroničnega. Dobro je, če lahko vsak trenutek preverite trenutno raven in kako se je gibala v zadnjem tednu, mesecu ali morda letu. Proti stresu obstaja samo eno orožje. Sproščanje. Ker ni vedno preprosto umiriti duha, pomagajo dihalne vaje. Dovolj je, da zaženete aplikacijo, ki jo nudi omenjena pametna ura, in če boste sledili napotkom na zaslonu, se boste zagotovo uspešno umirili.

Podobno je z analizo kakovosti spanja. Zaradi ene neprespane noči boste naslednji dan kvečjemu manj učinkoviti. A kronična neprespanost je nekaj drugega, saj izredno slabo vpliva na zdravje in dobro počutje. Zato je pametno redno preverjati oceno spanja, morebitne težave, ki jih imate, in upoštevati priporočila za izboljšanje, ki vam jih predlaga aplikacija Zdravje. Letošnja novost v funkciji spremljanja spanja je beleženje dihanja. Med spanjem pametna ura posluša dihanje, analizira vzorec in opozori na morebitne nepravilnosti, ki jih sami nikoli ne bi zaznali. Kako le, saj vendar spite.

V isti koš kot skrb za zdravje spada skrb za dobro počutje. Vemo, kaj je eden izmed temeljev zdravega življenjskega sloga. Gibanja oziroma zaradi hitrega življenja, pomanjkanje le tega. Še ena lastnost, v kateri blesti pametna ura Huawei Watch GT 4. Na več načinov vas obvešča, kaj morate početi in kako uspešni ste pri doseganju dnevnih ciljev. Deteljica zdravja na razumljiv in všečen način prikazuje podatke o kakovosti spanja, številu korakov in stresu. Ko dosežete cilje, so vsi trije lističi obarvani. Podoben namen imajo obroči aktivnosti, le da prikazujejo porabljene kalorije, minute intenzivnega gibanja in število vstajanj. Na voljo imate še aplikacijo Ohranite kondicijo, ki na dnevni ravni spremlja vnos in porabo kalorij. Najbolje za vas je, da vsak dan zapolnite deteljico in obroče ter ustrezno poskrbite za kalorije. Organizem vam bo še kako hvaležen.

Da je pametna ura Huawei Watch GT 4 lahko odlična zdravstvena svetovalka, ki ves čas spremlja telesne znake in gibanje, mora imeti zanesljivo baterijo z dolgo življenjsko dobo. To je še ena izmed njenih odlik. Baterija večjega modela namreč zdrži do 14 dni, manjšega, ki je primeren za nežnejša ženska zapestja, pa celo do sedem dni. Odlična novica za vse, ki bi radi aktivneje skrbeli za svoje zdravje in dobro počutje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več