Računalništvo, telefonija
15.03.2011 18:20
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdor dela, ta dlje živi

Marljivi in vztrajni živijo dlje!
Marljivi in vztrajni živijo dlje!

Ustavni sodniki s pred kratkim potrdili referendum o pokojninski reformi. Ta predvideva večjo upokojitveno starost, in sicer 65 let za oba spola ter podaljšano delovno aktivnost starejših. Če želite živeti dlje, boste referendum o pokojninski reformi potrdili. To ni šala. Raziskovalci z Univerze v Kaliforniji so namreč v kar 20 let trajajoči študiji ugotovili, da ljudje, ki se več časa posvečajo delu, živijo dlje. Tistim, ki ljubijo brezskrbno življenje, se slabo piše. Ti v poprečju namreč dočakajo precej nižjo starost.

Raziskovalci z Univerze v Kaliforniji so prišli do spoznanja, da ljudje, ki se najbolj posvečajo svojemu delu, živijo dlje. To povsem drži celo za področje računalništva in informatike. Marljivi računalničarji dejansko živijo manj tvegano življenje, kar posledično pripomore k daljšemu življenju. V študiji so raziskovalci upoštevali številne spremenljivke, ki vplivajo na življenjsko dobo posameznika. Sem sodijo stres, vera, dostop do zdravstvenih storitev, bolezni, strah, pomanjkanje telesne aktivnosti in podobno.

Raziskovalci z Univerze v Kaliforniji so, verjeti ali ne, prišli še do spoznanja, bo skrbno prehranjevanje in uživanje raznovrstnih vitaminskih in drugih dodatkov, bistveno ne pripomore k daljšemu življenju. Vsaj ne v tolikšni meri kot večurno delo s kančkom stresa. Če torej želite dočakati visoko starost, se nemudoma vrnite na delo in pričnite z ustvarjanjem. In zapomnite si – počitek ubija.


Prijavi napako v članku