Računalništvo, telefonija
24.05.2017 11:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdo bodo WEBSI Spletni prvaki 2017?

Kdo bodo Spletni prvaki 2017?
Kdo bodo Spletni prvaki 2017?

WEBSI Spletni prvaki, največje tekmovanje digitalnih projektov v Sloveniji, izziva snovalce odličnih digitalnih projektov, da s prijavo preverijo svojo konkurenčnost in najboljši med njimi pridobijo naziv Spletnega prvaka 2017! Prijave so odprte do petka, 26. maja 2017, možne pa so preko spletne prijavnice na www.websi.si.


Kdo ocenjuje projekte in kako?

Digitalne rešitve, ki dosegajo odličnost digitalizacije in digitalizacijo odličnosti, se potegujejo za eno izmed 18 prestižnih WEBSI nagrad. O zmagovalcu odloča 75-članska strokovna in poslovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni poslovneži s področja marketinga in odnosov z javnostmi ter strokovnjaki za digitalno poslovanje, predstavniki večjih slovenskih agencij in drugi. Člani žirije k projektom podajo kredibilne ocene, mnenja in priporočila, ki so odlična popotnica za dodatno izboljšanje digitalnega nastopa ustvarjalcev. V letu 2017 žiriji predseduje Rok Cuderman, direktor trženja v podjetju Petrol d. d., Ljubljana. V čast in veselje mi je sodelovati pri izboru WEBSI 2017. Gre za krasen projekt, ki pospešuje digitalizacijo in kjer na piedestal pridejo rešitve, ki so hkrati všečne in uporabne. Če so dovolj ambiciozno zastavljene, praviloma prinesejo tudi finančni učinek, spreminjajo poslovne modele, večajo zadovoljstvo … Tiste, ki to še niso (v ustreznem razmerju), pa pridobijo mnenje in priporočila številčne in izredno strokovno podkovane komisije – za izboljšano Version (oz. Websion) 2.0,” o sodelovanju pri projektu dejal predsednik WEBSI žirij, Rok Cuderman.

Ugodnosti za prijavitelje

Prijavitelji lahko izbirajo med 12 kategorijami, prijava pa ne prinaša le sodelovanja v tekmovanju, temveč tudi individualno poročilo projekta z ocenami, mnenji in s priporočili žirantov, objavo projekta v Dosjeju WEBSI Spletni prvaki 2017 ter tiskan izvod le-tega, najavo preko družbenih omrežij in brezplačno udeležbo na WEBSI dnevu. Zmaga na WEBSI-ju prinaša tudi točke v b-reportu, pregledu največkrat nagrajenih kreativnih del ustvarjalcev in držav nekdanje Jugoslavije na najpomembnejših oglaševalskih festivalih in tekmovanjih.

Novosti 2017

Tekmovanje WEBSI Spletni prvaki v 2017 uvaja novo kategorijo, imenovano dogodki. Vanjo lahko snovalci prijavijo spletne strani dogodkov – festivalov, glasbenih ali športnih ter drugih dogodkov. Ostalih 11 kategorij (družbena omrežja, družbeno odgovorni projekti, inovativni digitalni projekti, javne in nevladne organizacije (NVO-ji), mediji, mobilne aplikacije, naj digitalna kampanja, posebni digitalni projekti, poslovne spletne strani, spletne trgovine in turizem) ostaja nespremenjenih, prav tako vzporedna tekmovanja (najboljša uporabniška izkušnja, najboljše uredništvo, najboljše oblikovanje). Tudi letos bodo poleg posameznih Spletnih prvakov znotraj vsake kategorije izbrali naj digitalno agencijo ter generalnega spletnega prvaka.

Dodatna novost letošnjega projekta je tudi vzporedno tekmovanje za Naj digitalca 2017 – nominacijo za osebo, ki je dosegla viden napredek na področju digitala ali sodelovala pri enem izjemnem projektu ali več, lahko predlaga vsak posameznik preko spletne prijavnice. Nominacija je brezplačna, možna pa vse do 10. junija 2017. Tudi Naj digitalca bo izbrala strokovna žirija pod vodstvom predsednika WEBSI žirije, Roka Cudermana.

WEBSI dan, festival slovenskega digitalnega komuniciranja

Spletni prvaki 2017 bodo znani 15. septembra na WEBSI dnevu v Ljubljani, ki kot zaključni dogodek prinaša dnevni konferenčni del in večerno podelitev nagrad z zabavo. Na letošnjem WEBSI dnevu, festivalu slovenskega digitalnega komuniciranja, bodo predstavljene aktualne teme in sodobne prakse s strani večjih slovenskih agencij, prav tako pa bodo gostili predstavnike podjetij, ki na področju digitalnega komuniciranja sledijo globalnim trendom ali/in so začetniki novih trendov v Sloveniji.

Projekt podpirajo številni partnerji: E-laborat, Lidl Slovenija, Marketing magazin, Radio Center, Europlakat Slovenija, Večer, Slovenska tiskovna agencija, IAB Slovenija, Agencija Specto, Računalniške novice, Edition Digital in Netfork akademija za poslovni internet.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku