Triki in nasveti
15.09.2003 18:21

Deli z drugimi:

Share

Katero povezavo naj uporabi Internet Explorer

Recimo, da imate računalnik urejen do te mere, da se z njim lahko povežete na internet. Verjetno je vaš postopek, vsaj če še nimate ADSL povezave, takšen, da kliknete ikono, ki vas poveže na internet, nato pa se veselo polotite brskanja po spletu s spletnim brskalnikom, npr. Internet Explorerjem.
Če ste bolj lene sorte, lahko prvi korak preskočite. Povezovanje na internet s pomočjo ikone, namreč.
V Internet Explorerju kliknite v meni Tools > Internet Options in izberite zavihek Connections. V oknu izberite povezavo, ki vam je najbolj po godu (tista, ki je najcenejša). Verjetno imate samo eno možno izbiro, odvisno, koliko dostopov do interneta ste si že predhodno ustvarili v meniju Start > Settings > Networking and Dial-up Connections. Ko ste se odločili za povezavo, izberite izmed spodnjih treh opcij naslednjo: Always dial my default connection ter spotoma še kliknite gumb Set Default (na desni strani). Vse skupaj potrdite in preizkusite, če stvar deluje.
Odprite torej Internet Explorer in vpišite v naslovno vrstico poljuben naslov ter stisnite Enter. Prikazalo se vam bo okno, ki vas bo povprašalo, ali naj se poveže na internet. Kliknite Connect. Če pa ste tako leni, da se vam tudi tega gumba ne ljubi klikati, potem označite najprej Connect Automatically in nato stisnite Connect. Od sedaj naprej se vam bo povezava na internet vzpostavljala avtomatično v ozadju vsakič, ko boste brskali v Internet Explorerju.


Prijavi napako v članku