Računalništvo, telefonija
16.07.2011 08:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako vam lahko ukradejo identiteto preko družbenih omrežij?

Kako ukrasti identiteto preko družbenih omrežij? Prijavite se na prvi RN webinar še danes!
Kako ukrasti identiteto preko družbenih omrežij? Prijavite se na prvi RN webinar še danes!

Veliko smo že poročali o najrazličnejših krajah identitet in drugih neljubih dogodkih, ki se na spletu dogajajo na dnevni ravni – tudi v Sloveniji, zdaj pa je čas da tematiko načnemo skupaj in v živo. Napadi s pomočjo tehnik socialnega inženiringa namreč naraščajo z vrtoglavo hitrostjo in so nadvse učinkoviti, saj nam klasični varnostni sistemi tu ne morejo zagotavljati ustrezne varnosti.

Ker slika pove več kot tisoč besed in ker ste prav vi izrazili željo po podajanju dodatnih audio/video vsebin iz prve roke strokovnjakov, smo za vas pripravili prvi RN webinar (spletni seminar) Računalniških novic, ki se bo za vas odvil v sredo 20.7.2011, ob 17:00 na spletu (tehnologijo nam bo posodilo slovensko podjetje Xlab – ISL online). Priznan strokovnjak s področja informacijske varnosti in zvesti novinar Računalniških novic, Matej Saksida, nas bo skupaj popeljal v svet hekanja s pomočjo družbenih omreži.

Na RN webinarju »Hekanje s pomočjo družbenih omrežij« bodo prikazane:

  • najpogostejše tehnike, ki jih kriminalci uporabljajo na področju socialnega inženiringa oziroma napada na ljudi
  • praktični primer uporabe družbenih omrežij za pridobitev zaupnih podatkov, ki so potrebni za izvedbo udora v informacijski sistem ter
  • načini, kako se lahko tem napadom učinkovito zoperstavimo.

Imamo vašo pozornost? Odlično! Ostane vam le še brezplačna prijava, ki je pogoj za spremljanje RN webinarja. Webinar boste lahko zgolj spremljali, lahko pa se boste v debato aktivno vključili preko namenskega pogovornega vmesnika (txt chat).

Kako do brezplačne prijave?

Bralci Računalniških novic se lahko na prvi RN webinar Hekanje s pomočjo družabnih omrežij brezplačno prijavite tukaj (klik), kjer vpišete svoje ime in e-naslov (obvezno) ter označite polje za prejemanje obvestil.

Se vidimo v sredo, 20.7.2011 ob 17:00.
Prijava na brezplačni RN webinar (klik tukaj).


Prijavi napako v članku