Računalništvo, telefonija
21.05.2020 07:21
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako povečati prodajo na vaši lokaciji s pomočjo Googla?

Če želite več obiskov in klicev strank, poskrbite za Google my business profil podjetja (GMB).
Google pri prikazovanju profilov GMB rajši prikaže podjetja, katerih enake vpise najde v drugih, za Google, kredibilnih bazah.
Google pri prikazovanju profilov GMB rajši prikaže podjetja, katerih enake vpise najde v drugih, za Google, kredibilnih bazah.

Živimo v digitalni dobi, ko so nam informacije na voljo kjer koli in kadar koli. Mobilne naprave so postale glavni vir informacij. Vedno jih imate pri roki in ste povezani s spletom. Kar 92 % uporabnikov spleta v Sloveniji dostopa na splet prek mobilnih naprav, ki omogočajo iskanje, vezano na lokacijo. Glavna značilnost lokalnega iskanja je, da prinaša klice in obiske strank oz. klike na telefon in navigacijo.

Vse bolj pomembno je lokalno iskanje

Google je vedno bolj priljubljen iskalnik za lokalno iskanje. Kar 53 % vseh iskanj na Googlu lokalnih. To pomeni, da je iskanje vezano na lokacijo oziroma bližino. Pri takšnem iskanju Google velikokrat prikazuje »Google my business – GMB« profile podjetij, na katere klikne 73 % strank.

82 % strank pri lokalnem iskanju nima v mislih točno določenega podjetja. Ker so informacije pri GMB profilih strukturirane, je vedno več klikov nanje in vedno manj na spletne strani. To pa zato, ker stranke hitro najdejo kontaktno številko, delovni čas ali kliknejo navigacijo do vas. Zato je to priložnost, da najdejo GMB profil vašega podjetja.

Kaj je GMB?

GMB je izkaznica podjetja, ki se prikazuje na Google iskalniku in Google zemljevidih. Prikaz je odvisen od več dejavnikov:

  • Relevantnost oz. iskanja
  • Lokacije oz. bližine
  • GMB ocen, GMB kategorije, klikov na GMB …
  • Konsistentnosti vpisov podjetja v digitalnih platformah

Google pri prikazovanju profilov GMB rajši prikaže podjetja, katerih enake vpise najde v drugih, za Google, kredibilnih bazah. Takšno vpisovanje pa od vas zahteva dodatna znanja in veliko časa. Predstavljajte si, koliko časa bi porabili za vpis v 10 različnih baz z različnimi vnosi.

Pirsov Razširjen vpis je za vaš posel odličen

V Sloveniji je na voljo edinstvena rešitev, ki poskrbi za vpise in izboljša GMB prikaze in klike. Gre za Pirsov Razširjen vpis. Vpis podatkov podjetja se izvede na enem mestu prek spletne platforme. Podatki pa se samodejno sinhronizirajo v ostale baze, navigacije, aplikacije, imenike … Rešitev uporablja že več kot 1 mio podjetij po celem svetu. Tudi veliko slovenskih podjetij je z vpisno platformo povečalo prikaze in klike GMB profilov – https://www.razsirjen-vpis.si/#reference

Če želite vpisati podjetje v različne digitalne platforme in s tem izboljšati prikaze in klike na GMB profil svojega podjetja, obiščite www.razsirjen-vpis.si. S samo 1 potezo lahko poskrbite za učinkovit digitalni lokalni marketing za pridobivanje klicev in obiskov strank.


Prijavi napako v članku