Triki in nasveti
26.04.2011 11:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izbrati najboljše ime za našo domeno?

Storitev Panabee nam lahko odločilno pomaga pri izbiri pravega imena domene.
Storitev Panabee nam lahko odločilno pomaga pri izbiri pravega imena domene.

Spletne domene so s tehničnega vidika prav tako pomembne kakor imena in priimki ljudi. Zato je smiselna in učinkovita izbira domene odločilnega pomena za obiskanost in prepoznavnost spletne strani. Izbira domene je žal vse prej kot enostavna naloga, saj je večina dobrih imen že zasedenih. Kljub temu nam še ni potrebno vreči puške v koruzo.

Pri iskanji imena za našo spletno domeno si namreč lahko pomagamo s spletno storitvijo Panabee. Tu gre za povsem brezplačno storitev, ki je dosegljiva na spletni strani http://goo.gl/GoJNl in je sila enostavna za uporabo. Za generiranje imen domen namreč zadošča, da v iskalnik vpišemo nekaj ključnih besed (na primer računalniške novice).

S pritiskom na gumb »Search« nam bo spletna storitev Panabee izpisala seznam tako prostih kot že zasedenih domen ter objave na socialnih omrežjih, v katerih se posamezna beseda pojavlja. Poleg tega se nam izpišejo še podobna imena ter razpoložljivost končnic domen glede na vnesene besede. Na voljo je celo njihov prevod v druge jezike. Če nam ime domene ustreza, jo lahko nemudoma rezerviramo pri vseh večjih svetovnih registratorjih domen kot so na primer Register.com, GoDaddy in directNIC. Enostavno, a ne?


Prijavi napako v članku