Računalništvo, telefonija
04.11.2018 08:06

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam prinaša novi Ubuntu 19.04 “Disco Dingo”?

Canonical Ubuntu 19.04 "Disco Dingo" naj bi prinesel kar nekaj uporabnih novosti!
Canonical Ubuntu 19.04 "Disco Dingo" naj bi prinesel kar nekaj uporabnih novosti!

Organizacija Canonical je nedavno najavila razpoložljivost operacijskega sistema Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish. Ta je na voljo za prost in brezplačen prenos, in sicer na povezavi http://bit.ly/Get-Ubuntu, pri čemer je seveda na voljo tudi slovenska različica. Ker pa bo novi Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish s strani organizacije Canonical podprt zgolj nekaj mesecev, in sicer do julija 2019, ne preseneča, da je že v pripravi njegov dostojni naslednik, in sicer Ubuntu 19.04 »Disco Dingo«.

Prihajajoči operacijski sistem Ubuntu 19.04 »Disco Dingo« bo dejansko nadomestil zdajšnji Ubuntu 18.10 Cosmic Cuttlefish in bo opremljen z oznako LTS. To pomeni, da bo ta različica za namizne in prenosne računalnike podprta tri leta, različica namenjena delovnim postajam in strežnikom pa kar pet let. Zato ne preseneča, zakaj so programerji za različico namenjeno osebnim računalnikom za osnovo uporabili grafični vmesnik GNOME 3.32, ki bo seveda kasneje nekoliko prilagojen.

Novi Ubuntu 19.04 »Disco Dingo« bo seveda deležen še drugih izboljšav, programerji pa bodo tokrat posebno pozornost namenili varnosti. Več podrobnosti o novosti pa bodo programerji razkrili v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku