Računalništvo, telefonija
12.02.2015 13:34

Deli z drugimi:

Share

Jaz sem velika povečava

Nikon Coolpix S9900 in S7000 sta nova kompaktna fotoaparata z zmogljivim zoomom in možnostjo takojšnega deljenja posnetkov prek vgrajenih vmesnikov NFC in Wi-Fi. Oba za zajem fotografij in videoposnetkov uporabljata slikovno tipalo tipa CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in 4-osni hibridni sistem zmanjševanja posledic tresenja. S9900 se ponaša s kar 30-kratnim optičnim zoomom (S7000 z 20-kratnim), ki je razširljiv na 60-kratni Dynamic Fine Zoom (S7000 na 40-kratni), velikim 7,5 centimetrskim (3-palčnim) zaslonom LCD s spremenljivim kotom in pozicionirnim sistemom GPS/GLONASS za beleženje lokacij fotografiranja ter vgrajenim svetovnim zemljevidom.
Nikon Coolpix S7000
Nikon Coolpix S7000

Oba fotoaparata sta tanka, lahka in elegantna. Tako S9900 kot tudi S7000 snemata videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080/60p), lahko pa z njima ustvarjamo tudi 10-sekundne intervalne videoposnetke. Na S9900 lahko na vgrajenem zemljevidu sveta označite do 30 lokacij ter izbirate načine osvetlitve P/S/A/M, s katerimi fotografijam dodate svoj osebni pridih. Z možnostjo samodejnega izbira scenskih načinov lahko S7000 samodejno izbere najbolj primerne nastavitve za najboljše rezultate fotografiranja in snemanja.

Prek vgrajene podpore za povezljivosti Wi-Fi in NFC lahko fotografije in videoposnetke preprosto delite s svetom z enim pritiskom gumba za aktivacijo Wi-Fi ali pa tako, da zgolj z dotikom vzpostavite povezavo med fotoaparatom in pametno napravo prek tehnologije NFC.

Nikon Coolpix S9900 bo na voljo v črni in srebrni barvi, S7000 pa v črni, beli, zlati in rožnati barvi od 26. februarja 2015. Za Nikon Coolpix S9900 bo treba po priporočeni ceni odšteti 349 evrov, za S7000 pa 229 evrov.

Podpora za NFC in povezljivost Wi-Fi: Že samo z dotikom lahko vzpostavite povezavo med fotoaparatom in pametno napravo, ki podpira tehnologijo NFC (Tehnologija NFC deluje v združljivih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih z operacijskim sistemom Android 4.0 ali novejša različica.) Pred uporabo morate namestiti Nikonov aplikacijo Wireless Mobile Utility in nastaviti prenos posnetkov) ali uporabite gumb Wi-Fi(v pametno napravo morate namestiti Nikonovo aplikacijo Wireless Mobile Utility, združljivo z operacijskim sistemom iOS ali Android) za takojšnjo skupno rabo.


Vgrajena podpora za GPS/GLONASS/QZSS: lokacije, na katerih so bili ustvarjeni posnetki, se zabeležijo ob fotografijah hitreje in z natančnejšimi podatki o geografski dolžini in širini.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku