Računalništvo, telefonija
02.12.2016 09:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen dosežek slovenskih raziskovalcev

Izjemen dosežek slovenskih raziskovalcev
Izjemen dosežek slovenskih raziskovalcev

ADM Adria je izvedla študijo v sodelovanju z Univerzo v Mariboru, ki je druga največja univerza v Sloveniji, ki zaposluje približno 1800 ljudi in skrbi za okoli 27.000 študentov. Na mariborski univerzi je bil za ta namen izveden projekt implementacije Quest One Identity Manager rešitve. Namen rešitve je bila vzpostavitev sistema za upravljanje identitet v informacijskem sistemu, ki je sestavljen iz več tisoč uporabnikov, in širitev znanja ter poznavanja na področju upravljanja uporabniških identitet. S postavitvijo sistema so želeli zagotoviti delovanje procesa upravljanja identitet in uporabniških računov v informacijskem sistemu univerze in pridobiti izkušnjo na področju vzpostavljanja sistema in njegovega delovanja v praksi. Rešitev je bila narejena na Dellovi platformi Quest Software.

Na konferenci One Identity so za svoje dosežke osvojili tudi nagrado One Identity Customer Success Story. Trud, ki je bil vložen v to, je velik. Spremembe se seveda niso zgodile čez noč, potrebnega je bilo veliko sistematičnega dela, ki je potekalo neprekinjeno več mesecev. Rezultat se kaže v sistemu, ki omogoča enostavnejše in bolj logično upravljanje z identitetami ter pripadajočimi dostopi, kot je bilo to mogoče prej. Vsak uporabnik sistema mariborske univerze je dobil eno digitalno identiteto, ki jo lahko v nadaljevanju uporabi za prijavo v vse sisteme dotične univerze. Sistem je transparenten, kar omogoča upravljavcem, študentom in osebju boljši pregled, posledično pa zmanjšuje tudi tveganje pred neželenimi dostopi z nadzorovanjem dostopov glede na status uporabnika.

Raziskava je objavljena tudi na Dellovi spletni strani na povezavi bit.ly/adm-adria-RN. Ponovno lahko vidimo, da so dosežki slovenskih razvijalcev velikokrat bolj cenjeni v tujini kot pa doma.

Kot pravi direktorica ADM Adria, Marjana Kovačič: “Vlaganje v izobraževanje in spremljanje stroke na eni strani ter razvoj in skrb za stranke na drugi sta se obrestovala. Po kompetencah in kvaliteti smo prepoznavni na širšem evropskem trgu. Zahtevne naloge, kot je npr. definiranje poslovnih procesov, nam zaupajo svetovno znana podjetja iz Nemčije, Francije, Švice in Nizozemske.”

ADM Adria so bili tudi edini predstavnik jadranske regije na konferenci One Identity, ki so dobili nagrado. Več o podjetju si lahko pogledate na njihovi spletni strani www.adm-adria.eu. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku