Triki in nasveti
09.11.2020 12:00
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izboljšajte prepoznavanje prstnih odtisov na telefonu

Izboljšajte prepoznavanje prstnih odtisov na telefonu
Izboljšajte prepoznavanje prstnih odtisov na telefonu

Na tržišču pametnih telefonov skorajda ne najdemo več naprave, ki ne bi imela vgrajenega čitalnika prstnih odtisov. Ti so izredno priročni, saj za odklepanje telefona, aplikacij in raznih drugih varnih načinov avtentikacije zelo poenostavijo uporabniško izkušnjo. Kaj pa, če prstni odtis ne deluje več tako, kot bi moral?


Kljub temu, da je vaš prstni odtis unikaten in je zaradi tega kot način avtentikacije zelo varen, ni vedno popolnoma enak. Težava se pojavi pri raznih fizičnih aktivnostih, saj lahko te poškodujejo prstni odtis in s tem delno onemogočijo prepoznavanje pri uporabi telefona.

Torej, kaj lahko naredimo, da se kaj takega ne zgodi?

Uporabljajte sredinec, dobesedno. V primeru, da imate senzor na hrbtni strani telefona, verjetno za odklepanje uporabljate prstni odtis kazalca. Nasvet: uporabite še kakšen drug prst, s katerim se dotikate zadnje strani telefona, npr. sredinec. Ta pri raznih delih ni tako obremenjen in uporabljen, zato se tudi kasneje poškoduje.

Uporabite stranski del prsta. Večina telefonov omogoča tudi, da “registrirate” ne samo blazinico, temveč tudi stranski del prsta. To vam omogoča, da lahko telefon odklenete tudi s stranskim delom, če je vaš prst (in posledično tudi prstni odtis) preveč poškodovan za prepoznavo.

Obnovite prstni odtis oziroma ga ponovno skenirajte. Prst, ki ga uporabljate za odklepanje (palec za telefone z vgrajenim čitalcem v zaslonu ali kazalec za tiste s čitalcem prstnih odtisov na zadnji strani) večkrat shranite v sistem. Četudi je prst malce poškodovan, bo vseeno zelo verjetno za odklep deloval bolje, saj bo že v sistemu shranjen kot tak.


Prijavi napako v članku