Triki in nasveti
20.09.2012 11:22

Deli z drugimi:

Share

Izboljšajo kakovost snemanja videoposnetkov v temi na mobilniku Galaxy S2

Android 4.0 Ice Cream Sandwich se več kot odlično prilega mobilnikoma Samsung Galaxy S2 in Galaxy Note.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich se več kot odlično prilega mobilnikoma Samsung Galaxy S2 in Galaxy Note.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S2 je opremljen s kakovostnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk. Z njim lahko zajemamo fotografije do ločljivosti 3.264 x 2.448 točk in visokoločljive videoposnetke do formata 1080p s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Kakovost slednjih je od močni dnevni svetlobi izjemna, medtem ko ob zmanjšani zunanji svetlobi videoposnetki izgubijo ostrino in so praktično neuporabni. To se posebej velja za lastnike mobilnikov Galaxy S2, ki so opremljeni z video modulom CDEF02.

Na srečo lahko lastniki mobilnikov Galaxy S2 kakovost zajemanja videoposnetkov ob zmanjšani svetlobi izboljšajo na zelo hiter in sila preprost način. Za to potrebujejo zgolj programsko opremo CameraPro (CameraX) 2.0, ki je dosegljiva na spletnem portalu Google Play (http://goo.gl/QYpDn). Program, za katerega moramo sicer odšteti slab poldrugi evro, lahko brez zadržkov uporabljamo kot primarni program za zajem videoposnetkov, saj podpira tako visokoločljivi kot polni visokoločljivi format.

Za izboljšanje kakovosti zajemanja videoposnetkov ob zmanjšani svetlobi na mobilnik Samsung Galaxy S2 najprej namestimo program CameraPro (CameraX) 2.0. Pred uporabo ga moramo seveda še ustrezno nastaviti. To naredimo tako, da najprej kliknemo na gumb »Settings« (desno spodaj). Nato poiščemo funkcionalnost »Show unsupported controls«. S tem pridobimo možnost neposrednega upravljanja z občutljivostjo »ISO«. Nato kliknemo na zavihek »video tab«, izberemo gumb »video profile« ter vrednost nastavimo na »720p 1280×720«. Na dnu menija izberemo še »Enable video expert mode«.

Parametre, kot so število zvočnih kanalov, kakovost znova in videa ter številne druge, lahko nastavimo po naših željah in potrebah. V glavnem meniju ponovno kliknemo na gumb »Settings« in vrednost občutljivosti ISO nastavimo na »200«. In to je tudi vse. Sedaj bi moral vaš mobilnik Samsung Galaxy S2 zajemati kakovostne videoposnetke tudi ob zmanjšani svetlobi. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete še na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku