Računalništvo, telefonija
16.01.2008 11:05
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ITnT 2008 na Dunajskem sejmu

Četrto srečanje domačih predstavnikov IKT in predstavnikov sektorja iz srednje-, vzhodno- in južnoevropskih držav (CEE/SEE) na ITnT na Dunajskem sejmu bo med 5. in 7. februarjem 2008. Dogodek bo ponudil vsebine treh osrednjih tematskih sklopov: “informacijsko-tehnološka infrastruktura in rešitve”, “programska oprema in storitve” ter “telekomunikacije in rešitve”, katerega dopolnilni program sejma je že uveljavljen format B2B, ki ponuja vsebine in priložnosti predvsem podjetjem iz sektorja.

“Jasna tematska struktura bistveno prispeva k temu, da se v nasprotju s splošnim trendom organizacije mednarodnih IT-strokovnih sejmov ITnT zelo pozitivno in uspešno razvija”, pojasnjuje DI Matthias Limbeck, odgovorni direktor za izbiro tem pri prireditelju sejma Reed Exhibitions Messe Wien, ki dodaja: “Vse od prvega, organiziranega v letu 2005, si je ITnT izboril svoje mesto med podobnimi poslovnimi prireditvami, hkrati pa je vodilni v temah in velja za orientacijo za IKT sektor.”

Ing. Christian Friedl, pristojni vodja za področje sejmov, za letos napoveduje povečanje površin za približno 10 odstotkov v primerjavi z lani, kar pomeni, da bo IKT sektorju v okviru ITnT namenjenih približno 26.000 kvadratnih metrov bruto razstavne površine v halah A in B Dunajskega sejma.

Medregionalni vpliv v CEE/SEE območju
“Širitev šengenskega območja in s tem povezano odpravljanje mej med Avstrijo in sosednjimi državami zanesljivo pozitivno prispevata k gospodarskemu razcvetu strokovnih sejmov na Dunaju”, je prepričan DI Matthias Limbeck, ki dodaja: “Ta vpliv znotraj regije je čutiti tudi pri ITnT in strokovnemu sejmu IKT prinaša ponovno rast števila obiskovalcev iz držav CEE/SEE”. Da je trend, ki ga velja vzpodbujati, meni tudi Christian Friedl, saj so v letu 2007 strukturo obiskovalcev pomembno tvorili tudi tujci; kar 12 odstotkov vseh je bilo iz tujine; velik delež predvsem iz Madžarske, Češke, Slovaške, Hrvaške in Slovenije.

Dopolnilni program kot pomembna dodana vrednost za B2B
“Reprezentativnost in kompetentnost ITnT so zagotovo rezultat številnih predstavitev skupno približno 380 razstavljavcev in obširen ter tematsko usklajen program”, poudarja mag. Günter Theuermann, vodja sejma .
Dopolnilni, obsejemski program ITnT 2008 tvorita dva plenarna, osrednja dela v hali A (številka stojnice A0235) in hali B (številka stojnice B0615), kjer bodo predstavljeni ključni proizvodi, razstavljavci in strokovna javnost pa bo napovedala trende in vizije oz. predstavili lastne zgodbe o uspehu. Prav tako bodo v sodelovanju s partnerji ITnT organizirani: “Executive Lounge” in “Security Competence Center” bosta organizirana v sodelovanju z revijo Computerwelt, “ITB Europe Match-making forum” pa v sodelovanju s kontaktnim forumom CEE/SEE, tehnološkim parkom in forumom uporabnikov – oba v organizaciji EC-Avstrija.

Prispevek od vstopnice namenjen v dobrodelne namene
Več informacij o programu ITnT je na voljo na spletni strani www.itnt.at/besucher/veranstaltung.html. Prav tako so v spletu na voljo in v nakup vstopnice s popustom (cena vstopnice od 13 evrov), od katere je po en evro od spletne prodaje posamezne vstopnice, neposredno darovan za raziskave raka otroške bolnišnice St. Anna.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več