Procesorji
11.06.2013 06:33

Deli z drugimi:

Share

Intel z revolucionarnimi procesorji za tablice Android in Windows

Podjetje Intel je razkrilo čipovje z razvojno oznako Bay Trail, ki je učinkovitejše in energetsko varčnejše tako v primerjavi s predhodnikom kot izdelki podjetja ARM. Masovno razpoložljivost tabličnih računalnikov opremljenih z njim lahko na trgu pričakujemo proti koncu leta.
Na tabličnih računalnikih s procesorji Intel Bay Trail bo lahko nameščen tako Android kot Windows!
Na tabličnih računalnikih s procesorji Intel Bay Trail bo lahko nameščen tako Android kot Windows!

Intel na področju tabličnih računalnikov z inovativnimi izdelki konkurenčno podjetje ARM prehiteva po levi in desni. To je računalniški gigant ponovno dokazal s pripravo izjemno inovativnega čipovja z razvojno oznako Bay Trail, ki se odlično znajde tako v navezi z mobilnim operacijskim sistemom Android kot čistokrvnim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows. Novost se za nameček lahko pobaha še s večjo učinkovitostjo in manjšo poraba električne energije tako v primerjavi s predhodnikom kot izdelki podjetja ARM.

Podjetje Intel je zmogljivost inovativnega čipovja Bay Trail s štirimi procesorskimi jedri x86 frekvence 2,1 gigaherca in vgrajeno grafično sredico javnosti predstavil v navezi z 10-palčnim referenčnim tabličnim računalnikom z zaslonom ločljivosti kar 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Na izjemno zmogljivi tablici je bil nameščen tako Microsoftov operacijski sistem Windows 8 za namizne in prenosne računalnike kot mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean. Dejanske zmogljivosti in avtonomije tablice, ki v debelino meri enako kot priljubljeni Applov tablični računalnik iPad računalniški gigant žal še ni razkril.

Prve tablične računalnike s platformo Bay Trail lahko po zagotovilih podjetja Intel na trgu pričakujemo že v tretjem četrtletju letošnjega leta. Masovno razpoložljivost tovrstnih tablic pa lahko na trgu pričakujemo proti koncu leta.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku