Procesorji
21.06.2009 16:12
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel z novo podobo

Intel:
Intel:

Podjetje Intel je prvo večjo spremembo poimenovanja svojih izdelkov opravilo leta 2006, ko se je poslovilo od starega logotipa, ki ga je na uspešni poti spremljal kar dolgih 37 let. Od tedaj logotip računalniškega giganta ne vsebuje več nekoliko znižane črke »e« in besedo Intel obdaja na sredini prekinjena elipsasta krivulja. Slogan “Intel inside“, ki je spremljal Intelove izdelke že od leta 1990, je nadomestil “Leap ahead“, s čimer je želelo ameriško podjetje poudariti namen svojega dolgoletnega obstoja in delovanja.

Drugo večjo spremembo je podjetje Intel opravilo leta 2008, ko je razkrilo logotipe nove generacije procesorjev, ki so temeljili na osnovi procesorskih sredic s tovarniško oznako Nehalem in so bili izdelani s pomočjo 45-nanometrske tehnologije. Nove logotipe so odlikovali nekoliko spremenjena oblika in način označevanja, ki je bil bolj skladen z današnjimi modnimi trendi in je pripomogel k še boljši prepoznavnosti procesorjev na tržišču.

V letošnjem letu pa se bo računalniški gigant dokončno poslovil od poimenovanja svojih izdelkov z oznakami Core 2 Duo, Core 2 Quad in Centrino. Pri procesorjih se bo Intel osredotočili na oznako Core, pri čemer bodo procesorji razdeljeni v tri podskupine, in sicer Core i7 (za najzahtevnejše uporabnike), Core i5 (za običajne uporabnike) in Core i3 (za računalničarje s plitkejšimi žepi). Novo poimenovanje bodo spremljali tudi novi logotipi, ki bodo veliko bolj prepoznavni in skladni z današnjimi modnimi trendi. Intel bo v prihodnem letu prisilno upokojil blagovno znamko Centrino, medtem ko bo oznaka vPro ostala le še pri platformah s procesorji Core i5 in Core i7.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku