Računalništvo, telefonija
10.01.2019 13:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IKEA kmalu s pametnimi okenskimi senčili

Pametna okenska senčila IKEA bo mogoče kupiti že v mesecu aprilu.
Pametna okenska senčila IKEA bo mogoče kupiti že v mesecu aprilu.

Švedski pohištveni velikan IKEA je nedavno predstavil novo poslovno zamisel, ki je zagotovo razveselila marsikaterega ljubitelja pametnih domov. Tu gre za izdelek družine Tradfri, ki je doslej vključeval tako pametne svetilke kot pametna tipala. Inovativni družini izdelkov se je pred kratkim pridružila še pametna vtičnica, ki uporabnikom omogoča, da preko pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika oddaljeno upravljajo z lučmi, ventilatorji, elektronskimi napravami in drugimi sistemi, ki za delovanje ne potrebujejo veliko električne moči.

V mesecu aprilu pa bo v izbranih prodajalnah podjetja IKEA možno kupiti še pametno okensko senčilo, pri čemer bosta kupcem na voljo dve različici, in sicer neprozorna različica z oznako FYRTUR in prozorna različica KADRILJ. Pametna okenska senčila podjetja IKEA bo moč upravljati brezžično, napajala jih bo baterija, ki jo bo moč napolniti, za nameček pa bo novost moč povezati še s priljubljenimi domačimi pomočniki, kot so Amazon Alexa, Apple HomeKit in Google Assistant.

Tako namenski polnilnik kot tudi daljinski upravljavec bosta vključena v ceno pametnega okenskega senčila IKEA. Novost seveda ne bo poceni. IKEA se bo od pametnega okenskega senčila FYRTUR pripravljena ločiti za 119 do 159 evrov, maloprodajna cena pa bo odvisna predvsem od velikosti.


Prijavi napako v članku