Igre
10.02.2024 16:59

Deli z drugimi:

Share

Igre Netflix končno postale priljubljene!

Število prenosov iger v letu 2023 v primerjavi z letom 2022 povečal za kar 180 odstotkov. Skupno je Netflix igre preneslo kar 81,2 milijonov uporabnikom.

Podjetje Netflix je zgolj konec lanskega leta pridobil več kot 13 milijonov novih naročnikov oziroma skupno več kot 260 milijonov naročnikov širom sveta. Skupno pa je v zadnjem četrtletju lanskega leta ustvaril za kar preračunanih 8,12 milijard evrov prihodkov. To je za kar 12 odstotkov več kot v primerjavi z enakim obdobjem lani. K temu so svoje prispevale tudi igre.

Podjetje Netflix je namreč že pred časom zaposlilo številne razvijalce iger, in sicer iz priznanih razvijalskih hiš. Med njimi najdemo Night School Studio, Boss Fight Entertainment, Next Games ter celo Exploding Kittens. Netflix trenutno ponuja 18 mobilnih iger, ki so namenjene njihovim naročnikom. Do konca leta pa naj bi bilo na voljo še 40 novih iger. Med vsemi pa bosta najbolj izstopali igri Too Hot to Handle: Love is a Game (na osnovi resničnostnega šova) in Oxenfree II: Lost Signals, ki naj bi brez težav navdušil tudi največje kritike.

Zato ne preseneča, da se je število prenosov iger v letu 2023 v primerjavi z letom 2022 povečal za kar 180 odstotkov. Skupno je Netflix igre preko portalov App Store in Play Store preneslo kar 81,2 milijonov uporabnikom. Številni poznavalci so prepričani, da zasluge za to gredo tudi nakupu pravic za starejše igre, kot je na primer GTA: San Andreas. Te so namreč skupno predstavljale kar 17 odstotkov vseh prenesenih iger, kar je presenetilo tudi največje poznavalce.

Že pred časom pa so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Netflix kmalu pripravilo še igro za osebne računalnike. Tu bo šlo za igro igranja vlog (Role-playing game), v kateri bodo igralci prevzelo vlogo namišljenih likov, postavljenih v domišljijsko okolje. Prvi igra podjetja Netflix za osebne računalnike naj bi temeljila na pogonu Unreal Engine. Več podrobnosti o sicer nenavadni potezni podjetja Netflix pa vsaj zaenkrat še ni znanih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Netflix


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več