Igre
14.01.2013 10:46

Deli z drugimi:

Share

Igrajte igre čez celo steno – IllumniRoom!

IllumniRoom vsekakor izgleda zelo zanimivo, če bo uporaben tudi v praksi pa raje še počakajmo.
IllumniRoom vsekakor izgleda zelo zanimivo, če bo uporaben tudi v praksi pa raje še počakajmo.

Televizor, na katerem igrate igre, ne more biti nikoli prevelik. Tega se zaveda tudi Microsoft in njihov odgovor na to je novi projekt imenovan IllumniRoom, ki so ga predstavili v Las Vegasu.

Ideja je, da bi uporabniku »digitalno« razširili velikost zaslona – slika naj se ne bi končala z omejitvami televizorja, temveč naj bi se razširila čez celo steno, oziroma po celem razpoložljivem prostoru. Slika naj bi se tako razširila čez celotno steno.

Za IllumniRoom potrebujemo projektor in Kinect (kamera in senzor) za Windowse. Kinect naj bi zajel geometrijo sobe, sliko obdelal in jo apliciral na projektor v realnem času. Kot je trenutno znano, naj bi izven televizije bile obdelane le barve in nekateri učinki, ne pa tudi dejansko sama grafična slika igre (kot videno na dodanemu predstavitvenem filmčku).

Microsoft žal še ni povedal nič natančnega o napravi in sistemu – torej kdaj bo tehnologija izšla, kakšna bo cena, ali bo združljiva z vsemi projektorji itd. Več naj bi o IllumniRoom projektu izvedeli aprila 2013 na konferenci v Parizu.


Prijavi napako v članku