Računalništvo, telefonija
Igre
01.02.2024 13:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra Palworld je obnorela več kot 19 milijonov igralcev

V zadnjih dveh tednih se govori samo še o dveh igrah: Enshrouded in Palworld. Razvijalci slednje so sedaj razkrili, kako so v samo dveh tednih uspeli pričarati neverjeten podvig.

Studio Pocket Pair je pred kratkim potrdil, da se trenutno v njihovih svetovih potepa več kot 19 milijonov igralcev na osebnih računalnikih in konzolah Xbox. V nekem trenutku je igro hkrati igralo več kot 2 milijona igričarjev – in to so podatki samo za platformo Steam. Za primerjavo, ena izmed najboljših iger vseh časov, Baldur’s Gate 3, je imela na vrhuncu 875.000 sočasnih igralcev na Steamu.

Od kje ta privlačnost? Igro Palworld so oboževalci poimenovali kar »Pokemon s puškami«, tudi v uredništvu smo jo intenzivno preigravali in se kar strinjamo s trditvijo, čeprav so v ospredju še drugi elementi (borba za preživetje, gradnja baz …). Ideja o Pokemonih v bolj »odraslem« okolju je nekaj, kar se oboževalcem podi v glavah že vrsto let, vendar Nintendo nikoli ni odstopil od svoje ustaljene formule. Še dobro, da drugi studii nimajo istih zadržkov.

Igra Palworld je izšla 19. januarja v različici »early access«, od takrat pa beleži samo vzpone. Na voljo je tudi v naročnini Xbox Game Pass, kar je zagotovo eden izmed razlogov za visoko število igralcev.

Studio je pred kratkim na družbenih omrežjih izdal poročilo in zahvalo vsem oboževalcem, zaradi katerih žanjejo neverjeten uspeh. Razkrili so, da so prodali približno 12 milijonov izvodov na platformi Steam in še dodatnih 7 milijonov za konzolo Xbox, skupno torej 19 milijonov. Tudi v naročnini Xbox Game Pass podira rekorde, saj je pred kratkim postala največja izdaja tretjega razvijalca v zgodovini te storitve.

V zahvali so se razvijalci zavezali, da bodo še naprej držali podoben tempo in se osredotočili na novo vsebino in na popravke obstoječih hroščev. Xbox različica igre ima nekoliko več težav kot različica za namizne računalnike. Pred kratkim so izdali popravek, ki odpravi nekaj perečih hroščev in težav z zanesljivostjo, vendar igralci še vedno poročajo o nekaterih težavah.

Palworld je po eni strani tudi žrtev lastnega uspeha. Razvijalci si tudi v najbolj divjih sanjah niso predstavljali takšnega odziva, zato jih je ta naval igralcev zagotovo presenetil. Za zdaj so bile težave z dostopom do strežnikov dokaj mile, kar je dobra novica.

Razkrili so tudi, kaj vse nas čaka v bližnji prihodnosti. Dodali bodo bojevanje med človeškimi igralci (PVP), predstavili nove šefe (angl. raid bosses), implementirali migracijo med strežniki, izboljšali način gradnje baz, dodali nove otoke, zverine in tehnologije. Očitno vsebine ne bo primanjkovalo, čeprav je trenutno svet kar pust in prazen. Zverinic (angl. Pals) je dovolj, tudi ječe, kjer se skrivajo unikatni šefi in zakladi, najdemo na vsakem drugem vogalu, vendar so te zelo monotone in ponavljajoče.

Koncept je nedvomno zabaven, v tem trenutku pa več časa porabimo za gradnjo personaliziranih baz, kot pa za samo lovljenje zverin.

Uspeh pa prinese tudi kritike in pozornost Nintenda, ki je primerjavo z njihovo blagovno znamko Pokemon doslej komentiral samo z besedami, da »primer raziskujejo«, vendar sodnih potez še ni bilo. Pojavil se je dodaten Pokemon »mod«, ki v igro vnese nekaj pošasti, ki so nedvomno podobne japonskim kreacijam, in v tem primeru je Nintendo takoj ukrepal.

Ste preizkusili igro? Kaj vam je najbolj všeč? Kaj bi lahko izboljšali?


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več