Računalništvo, telefonija
02.06.2005 13:10

Deli z drugimi:

Share

IDC Storage Roadshow – začetek nove tradicije

Po Varšavi, Zagrebu, Pragi in Bukarešti ter pred Budimpešto in Moskvo se je pod okriljem mednarodne analitske hiše IDC in partnerjev tudi v Ljubljani prvič odvijala konferenca iz serije IDC Storage Roadshow CEE 2005. Predstavniki številnih mednarodnih in domačih partnerskih podjetij, neodvisni strokovnjaki ter seveda specialisti iz mednarodne analitske hiše IDC so spregovorili o temah, kot so optimizirano shranjevanje, elektronsko arhiviranje, poenostavljanje upravljanja s pomočjo konsolidacije, obnova sistemov po katastrofi, skladnost z regulativnimi zahtevami in neprekinjeno poslovanje, veliko zanimanje za prireditev pa kaže, da se za prihodnost razvoj slovenskega trga shranjevalnih rešitev ni bati.

Trg shranjevalnih rešitev v zadnjih nekaj letih beleži visoke stopnje rasti, kar velja tako v domačem kot svetovnem merilu. V Sloveniji so leta 2004 vložki v nakup shranjevalnih rešitev po oceni analitikov IDC znašali blizu 25 milijonov ameriških dolarjev, pri čemer se je trg v primerjavi z letom poprej razširil za 19.7%, kar je dobrih šest odstotkov več od rasti, ki jo je v istem časovnem obdobju beležil celoten slovenski trg IT.

“Ključni kupci shranjevalnih rešitev prihajajo iz sektorjev, v katerih je konkurenca najbolj izrazita, obenem pa narava poslovanja od organizacije zahteva shranjevanje velikih količin podatkov. To so predvsem banke, zavarovalnice, ponudniki telekomunikacijskih storitev, maloprodajne verige ter državna uprava,” je dejal Boštjan Klajnščak, direktor slovenske podružnice IDC. “Ob tem pa ne gre pozabiti niti na druga podjetja, ki za optimalno delovanje svojih ERP, CRM in BI sistemov potrebujejo precejšnje diskovne kapacitete,” je še dodal Klajnščak.


Prijavi napako v članku