Računalništvo, telefonija
12.03.2007 07:23
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM v Romuniji predstavil globalni program za predšolske otroke

IBM je izbral Romunijo za predstavitev svoje 64 milijonov ameriških dolarjev vredne globalne izobraževalne iniciative, imenovane KidSmart, ki bo prinesla koristi več kot 2,6 milijonom otrok po celem svetu.
Program v sklopu IBM-ove splošne zavezanosti k družbeno odgovornemu ravnanju je usmerjen v razvoj skupnosti, temelječih na znanju. KidSmart je program za izboljšanje predšolskega učenja otrok, starih od tri do sedem let. Posebej zasnovane uporabniške naprave, opremljene z ustrezno programsko opremo, bodo otrokom olajšale učenje abecede, računanja, risanja in nasploh zagotovile bolj prijetno in koristno seznanjanje z uporabo računalnikov.
V Romuniji, kjer se je projekt začel, je IBM v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje in raziskave namestil 52 KidSmart enot. Enote so sestavljene iz pohištva, prilagojenega posebej za otroke, in osebnih računalnikov Lenovo, na katerih je nameščena namenska programska oprema za izobraževanje. Program vključuje tudi izobraževanje za učitelje predšolske vzgoje, otrokom pa nudi dostop do najnovejših izobraževalnih tehnologij. Zaenkrat bodo KidSmart enote nameščene v izbranih vrtcih v sedmih mestih v Romuniji.


Prijavi napako v članku