Telefonija
31.03.2023 15:52

Deli z drugimi:

Share

Huawei prejel dve prestižni nagradi Naj Digi 2023

Dve Huaweievi napravi, pametni telefon P50 Pro in pametna ura Watch GT 3 Pro, sta prejemnici prestižne nagrade izbora Naj Digi 2023, ki ga je že četrto leto zapored organiziral medij Siol.net. Huawei P50 Pro je osvojil nagrado v kategoriji Najboljša mobilna kamera, Huawei Watch GT 3 Pro pa v kategoriji Pametna ura.

»Kot največji slovenski spletni medij z lastno tehnološko rubriko, čutimo zavezo, da letos že četrtič preverimo utrip slovenskih uporabnikov in njihovega odnosa do pametnih telefonov in nosljivih naprav, ki nas spremljajo na vsakem koraku, za nas opravljajo številna opravila in jih nosimo povsod,« je na podelitvenem dogodku povedal mag. Srdjan Cvjetović, urednik rubrike Digisvet na Siol.net.

Letos je izbor Naj Digi prvič potekal v treh krogih. V prvem krogu so predstavniki proizvajalcev ali uvoznikov v vsaki od kategorij lahko predlagali do dva kandidata med napravami, ki so bile na trgu v letu 2022. Na tako ustvarjenih glasovalnih seznamih so bralci medija Siol.net s svojimi glasovi v drugem krogu v vsaki kategoriji izbrali po šest kandidatov, ki so se potem ponovno pomerili v tretjem krogu.

Končno uvrstitev so določili  glasovi bralcev s štiripetinskim deležem in glasovi strokovne komisije, ki so jo sestavljali predstavniki treh največjih slovenskih mobilnih operaterjev (Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach) ter uredništva rubrike Digisvet medija Siol.net, z enopetinskim.

Uporabniki prepoznali vsestransko kakovost Huaweievih naprav

V kategoriji Najboljša mobilna kamera je bralce najbolj prepričal pametni telefon Huawei P50 Pro, ki je ob prihodu na trg prvi predstavil sistem dvojne matrične kamere z glavno matriko in vključuje barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv ter večspektralno tipalo svetlobe. Poleg tega se P50 Pro lahko pohvali tudi s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo.

Huawei Watch GT 3 Pro pa so bralci Siol.net izglasovali kot najboljšo pametno uro preteklega leta. Uro sicer odlikujejo zmožnost merjenja elektrokardiograma (EKG), natančno tipalo za spremljanje srčnega utripa in kisika v krvi (SpO2), napredne možnosti vadbe ter dovršen dizajn.

»Teh nagrad smo res zelo veseli, vidimo, da so kupci še vedno zelo naklonjeni Huaweiu, še vedno se ime znamke v Sloveniji dobro drži. Sploh pametni telefon Huawei P50 Pro je v lanskem letu dosegel odlično prodajo in je bil naš najbolj prodajani telefon. Kupci so prepoznali dobro kamero, kar je bila odlična že pri prejšnjih modelih, in to še vedno velja. Ponosni pa smo tudi na nagrado za pametno uro, ki ima daleč najboljšo vzdržljivost baterije na trgu,« je ob prejemu nagrad dejal Matjaž Kermelj, direktor slovenske podružnice Huaweieve enote za mobilne naprave.

»Letos opažamo, da se je mogoče ponovil vzorec iz prejšnjih let, ko so se trije velik proizvajalci pametnih telefonov in nosljivih naprav skoraj enakomerno porazdelili glede nagrad, kar pomeni, da slovenski uporabniki preizkušajo različne možnosti in znajo pri različnih proizvajalcih prepoznati, kaj je dobrega v njihovih izdelkih,« pa je dodal še Srdjan Cvjetović.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več