Računalništvo, telefonija
07.09.2017 09:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei porazil Apple in postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov

Huawei porazil Apple in postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov
Huawei porazil Apple in postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov

Podjetje Huawei je že večkrat dokazalo, da se njegovi izdelki na področju mobilne telefonije lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij, hkrati pa so precej cenejši. Zato ne preseneča, da se je kitajski proizvajalec pametnih mobilnih telefonov povzpel na drugo mesto po številu prodanih naprav v drugem četrtletju letošnjega leta. S tem je Huawei prehitel Apple, ki s svojimi izdelki že težko sledi konkurenci iz Kitajske in Južne Koreje.

Raziskava analitskega podjetja Counterpoint za letošnji julij je pokazala, da je Huawei po številu prodanih pametnih telefonov presegel Apple. Ta trend se bo po ocenah poznavalcev nadaljeval tudi v prihodnje, kar pomeni, da bi se Huawei lahko pošteno zasidral na drugem mestu. Na prvem mestu še vedno najdemo Samsung, pri tem pa velja opozoriti, da mu prodaja pametnih mobilnih telefonov zadnjih nekaj mesecev pada.

Apple pa še ni izgubil primata med najbolj prodajanimi posamičnimi telefoni, saj so kupci julija najbolj povpraševali po telefonih iPhone 7 in iPhone 7 Plus. Takoj za njima pa najdemo telefone Oppo R11, Oppo A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy S8 Plus, iPhone 6, Samsung Galaxy J7 Prime in na koncu Samsung Galaxy A5 2017.


Prijavi napako v članku