Računalništvo, telefonija
29.08.2008 12:15

Deli z drugimi:

Share

HP predstavlja rešitve za poslovna okolja

HP je najavil pet novih tiskalniških rešitev, ki jih je razvil v sodelovanju s svojimi partnerji, in omogočajo upravljanje, varovanje in povečanje učinkovitosti delovnih tokov na področju tiskanja in upodabljanja. Med novostmi so rešitve za tiskanje čekov, spremljanje števila natisnjenih dokumentov in njihovo varovanje, preprosto faksiranje z uporabo večfunkcijskih naprav in optimizacijo tiskanja v poslovnih okoljih. Posamezne rešitve naslavljajo različne potrebe organizacij po učinkovitih rešitvah na področju tiskanja, s katerimi lahko zmanjšajo stroške in povečajo učinkovitost.

Rešitev podjetij HP in SafeCom podjetjem omogoča, da vzpostavijo nadzor nad stroški tiskanja in zavarujejo zaupne dokumente. Poleg tega lahko vpeljejo pravilnike, ki določajo najrazličnejše parametre, kot so obvezno dvostransko tiskanje ter črno-belo tiskanje. Na ta način je mogoče preprosto zmanjšati stroške in vpliv na okolje.

Podjetji HP in Standard Register sta razvili posebno rešitev za optimizacijo tiskanja. Gre za integriran sistem upravljanja tiskanja, ki spremlja porabo in uporabnike prek interaktivnih sporočil izobražuje o stroških tiskanja. Obenem lahko predlaga ali na podlagi pravil celo samodejno izvaja preusmerjanje tiskalniških opravil na stroškovno najbolj učinkovite naprave.

Vrhunske barve za zahtevne mobilne uporabnike

HP je predstavil nov prenosnik, s katerim razširja svojo ponudbo izdelkov s tehnologijo DreamColor. Mobilna delovna postaja HP EliteBook 8730w je opremljena s 17-palčnim zaslonom HP DreamColor, ki omogoča prikaz 16 milijonov barv, kar je mnogo več v primerjavi z 260.000 barvami, kolikor jih lahko prikažejo običajni prenosniki. Poleg tega je prenosnik opremljen z 8 GB pomnilnika, štirijedrnim procesorjem Intel in grafičnimi karticami Quadro FX, ki lahko vsebujejo do 1 GB pomnilnika. Poleg tega je HP predstavil tudi modela HP EliteBook 8530w in HP EliteBook 8530p s 15,4-palčnim zaslonom, procesorji Intel Core 2 Duo in do 8 GB pomnilnika. Izdelki so namenjeni strokovnjakom s področij animacije, video produkcije, oddajanja, fotografije in oblikovanja.

Prav tako je HP dopolnil svojo ponudbo prikazovalnikov s tehnologijo DreamColor, ki jo na trgu trenutno predstavlja 24-palčni model HP DreamColor LP2480zx, ki podpira 30-bitne barve in lahko prikaže več kot milijardo barv. Ponudbo sedaj dopolnjujeta 24-palčni LCD-prikazovalnik HP LP2475w in HP LP2275w, 22-palčni monitor za namizne delovne postaje. Večji model zagotavlja ločljivost 1.920×1.200 in 102-odstotni barvni obseg, LP2275w pa odlikuje ločljivost 1.680×1.050 z 92-odstotnim barvnim obsegom.

Razširjen nabor mobilnih HP-jevih tehnologij z nakupom podjetja Colubris

HP je najavil, da je dosegel dogovor o nakupu podjetja Colubris Networks, ponudnika inteligentnih brezžičnih omrežij. Izdelki podjetja Colubris bodo postali del družine izdelkov ProCurve Networking, kar bo razširilo doseg podjetja HP na področja, kot so zdravstvo, transport, turizem, proizvodnja in izobraževanje. Izdelki Colubris Networks Intelligent Mobility Solution zagotavljajo integriran brezžični dostop, upravljanje in varnost ter zmogljivosti brezžičnih omrežij 802.11n.
Letalske sile Združenih držav Amerike izbrale HP za nakup osebnih računalnikov

HP je objavil, da so letalske sile Združenih držav Amerike izbrale HP za polletni nakup osebnih in prenosnih računalnikov. Nakup vključuje več kot 110.000 namiznih in 31.000 prenosnih računalnikov, ki bodo uporabljani v bazah letalskih sil po vsem svetu. HP bo zagotovil namizne računalnike HP Compaq dc5850, prenosne računalnike HP Compaq 8510p in prenosne delovne postaje HP Compaq 8710w. V okviru četrtletnih nakupov so letalske sile kupile več osebnih računalnikov podjetja HP kot kateregakoli drugega proizvajalca.

HP je bil s strani posebnega sveta letalskih sil Združenih država Amerike izbran za najboljšega ponudnika osebnih in prenosnih računalnikov. Od imenovanja leta 2007 naprej je podjetje HP dostavilo že prek 150.000 sistemov. V okviru četrtletnih nakupov je HP od leta 2004 zagotovil že več kot 320.000 namiznih in 11.000 prenosnih računalnikov v skupni vrednosti 185 milijonov USD.

Vsi sistemi so energijsko učinkoviti in so prejeli odlične ocene v programu Green Electronics Council’s Electronic Product Environmental Assessment Tool. Namizni računalnik HP dc5850 je prejel najvišjo možno oznako – Gold. Prenosni računalnik HP 8510p in prenosna delovna postaja pa sta prejela oznako Silver.


Prijavi napako v članku