Računalništvo, telefonija
09.09.2008 07:47
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP predstavlja poslovno vrednost virtualizacije

HP je predstavil nove izdelke, storitve in rešitve, izdelane za poenostavitev implementacije in upravljanja virtualizacije, s čimer lahko podjetja dosežejo večjo poslovno vrednost tehnologije.

Pred kratkim opravljena svetovna raziskava, ki jo je naročilo podjetje HP, je razkrila, da je 86 odstotkov podjetij že implementiralo virtualizacijske projekte, obenem pa večina vprašanih pričakuje, da bo do leta 2010 uresničila virtualizacijo zgolj 25 odstotkov svojih tehnoloških okolij. Medtem ko velika večina vprašanih pričakuje, da bodo postopoma virtualizirali 75 odstotkov celotnega okolja, je samo tretjina označila virtualizacijo kot orodje s poslovno vrednostjo.

Pristop podjetja HP k virtualizaciji je usmerjen v odstranjevanje tehnoloških ovir, ki zmanjšujejo vpliv virtualizacije v podjetjih. Poudarek je na delovanju aplikacij in poslovnih storitev ne glede na to, kje gostujejo, kako so upravljane in kako so vključene v omrežje. Rešitve poenostavljajo upravljanje celotnih virtualnih in fizičnih virov in naslavlja izzive združevanja infrastrukturnih virov v celotni organizaciji.

Predstavljene novosti podpirajo poslovne potrebe, ki vključujejo tako namizne računalnike kot podatkovne centre. Osredotočene so na zniževanje stroškov delovanja, zmanjševanje tveganj v heterogenih okolij in sproščanje virov za zagotavljanje novih poslovnih storitev. Novosti so oblikovane glede na tri področja: upravljanje aplikacij in delovanja, odstranjevanje infrastrukturnih ovir in izkoriščanje arhitekture odjemalcev.

Upravljanje aplikacij in delovanja
Rešitve za upravljanje poslovnih in informacijskih storitev HP Business Service Management (BSM) in IT Service Management (ITSM) sta bili izboljšani z nadzorom virtualizacije in podpornimi zmožnostmi, s katerimi je mogoče brezhibno povezati poslovne storitve s fizičnimi in virtualnimi viri, s katerimi se te poslovne storitve zagotavljajo in upravljajo. To vodi k hitrejši vpeljavi, nižjim stroškom in hitrejšemu odpravljanju težav.

Infrastrukturne ovire
Trenutne infrastrukture niso bile izdelane za popolno uresničevanje prednosti virtualizacije. Novi izdelki, storitve in rešitve v ponudbi so izdelane za zniževanje stroškov, zmanjševanje tveganja izpada in sproščanje virov, ki lahko omogočajo podporo rasti z uvajanjem dodatnih poslovnih storitev.

Arhitektura odjemalcev
Podjetja lahko izkoriščajo uporabniško virtualizacijo za doseganje večje zanesljivosti, varnosti in izboljšanega upravljanja računalniškega okolja končnih uporabnikov. To zmanjšuje stroške upravljanja odjemalcev in podpira zviševanje storilnosti.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več