Spletni brskalniki
28.09.2011 06:16

Deli z drugimi:

Share

Hitri in varčni Firefox 7

Spletni brskalnik Firefox 7 pri delovanju porabi do polovico manj sistemskega pomnilnika.
Spletni brskalnik Firefox 7 pri delovanju porabi do polovico manj sistemskega pomnilnika.

Le slaba dva meseca sta bila potrebna, da so Mozillini programerji pripravili končno inačico spletnega brskalnika Firefox 7. Ta je na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux in MacOS ter je že bil preveden v večino svetovnih jezikov (vključno s slovenščino). Spletni brskalnik Mozilla Firefox 7 tako kot konkurenčni Chrome 14 navzven ne kaže velikih sprememb. Vse novosti so dejansko »vsebovane« v programski kodi brskalnika.

Ključna prednost spletnega brskalnika Mozilla Firefox 7 je varčnost s porabo sistemskega pomnilnika. Ta naj bi po ocenah programerjev porabil tudi do 50 odstotkov manj pomnilnika od predhodnika. Tu gre za tehnologijo MemShrink, ki poskrbi, da se sistemski pomnilnik sprosti takoj ob zaprtju zavihkov brskalnika. Programerji so brskalnik Mozilla Firefox 7 opremili še z naslovno vrstico, ki boljšo preglednost in lažjo berljivost zagotavlja s prekrivanje podatka o protokolu (“http://”) in končne poševnice (“/”) za domeno.

Sedma različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox se lahko pobaha še s hitrejšo sinhronizacijo gesel in zaznamkov iz »arhiviranih« podatkov ter hitrejšim prikazovanjem animacij HTML5 v operacijskem sistemu Windows. Funkcionalnost Telemetry pa uporabnikom omogoča povsem anonimno pošiljanje podatkov. Končna različica Mozille Firefox 7 je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/GWPUH. Z namestitvijo novosti ne gre odlašati, saj popravkov za šesto inačico Firefoxa kmalu ne bo več.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku