Računalništvo, telefonija
11.06.2010 12:51

Deli z drugimi:

Share

Hekerji nad uporabnike Applovih tabličnih računalnikov iPad

Tablični računalnik podjetja iz Cupertina postaja vse bolj priljubljena tarča nepridipravov.
Tablični računalnik podjetja iz Cupertina postaja vse bolj priljubljena tarča nepridipravov.

Navdušenje nad Applovim tabličnim računalnikom iPad se od njegovega prihoda na trg še ni povsem poleglo, kar še posebej drži za ZDA. Tablični računalnik podjetja iz Cupertina namreč vsak teden onkraj luže kupi več kot 200 tisoč ljudi, kar je precej več v primerjavi z računalniškimi sistemi Mac. Ker pa so med kupci priljubljenega tabličnega računalnika tudi osebe iz politike, športa ter sveta filma in glasbe, je postal Applov tablični računalnik iPad zelo zanimiv tudi za nepridiprave.

Spretni hekerji skupine Goatse Security pa so pred kratkim izkazali zanimanje celo za podatkovno bazo podjetja AT&T, ki v ZDA ekskluzivno trži tablični računalnik podjetja iz Cupertina. Nepridipravom je namreč uspešno uspelo izvesti napad na spletno stran podjetja in iz podatkovne baze ukrasti kar 114 tisoč elektronskih poštnih naslovov kupcev priljubljene Applove naprave. Hekerji so napad izvedli preko zahtev HTTP, ki so vključevale serijske številke kartic SIM za iPad.

Ker so bile na seznamu tudi vplivne osebe, ne preseneča, da so krajo elektronskih poštnih naslovov vzeli pod drobnogled tudi agenti ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI. Prvi izsledki raziskav ameriških mož postave naj bi bili javnosti posredovani najkasneje do septembra.


Prijavi napako v članku