Računalništvo, telefonija
05.03.2020 11:02

Deli z drugimi:

Share

Google zaradi koronavirusa odpovedal letošnjo razvojno konferenco I/O

Koronavirusa je žal »odpihnil« tudi Googlovo razvojno konferenco I/O 2020.
Koronavirusa je žal »odpihnil« tudi Googlovo razvojno konferenco I/O 2020.

Podjetje Google je nedavno uradno naznanilo, da letošnje tradicionalne razvojne konference I/O ne bo. Razlog je seveda strah pred koronavirusom, ki je do tega trenutka poskrbel za odpoved različnih dogodkov po svetu. Spomnimo samo, da je bil odpovedan tudi MWC, prekinjena so različna športna tekmovanja, koncerti, odpovedane razne kulturne prireditve in še bi se našlo. Podjetje Google je konferenco I/O sicer nameravalo organizirati med 12. in 14. majem.

Podjetje Google je uradno obvestilo o preklicu razvojne konference I/O 2020 že razposlal vsem, ki so se nanjo prijavili, vsi tisti, ki so kupili vstopnice, pa bodo vplačilo dobili povrnjeno. Trenutno pa še ni znano, ali bo podjejte Google kljub preklicu konferenco I/O vseeno organiziralo. Ta bi lahko namreč v celoti potekala preko spleta, a bi bila precejšen zalogaj tudi za računalniškega giganta, saj bi moralo uspešno povezati številne strokovnjake širom sveta.

Več informacij o morebitni izvedbi odpovedane razvojne konference I/O 2020 bo podjetje Google podalo še pred koncem letošnjega marca. Kot vse maže bodo zaradi straha pred koronavirusom kmalu odpovedane tudi številne druge konference, saj je tveganje precej večje od koristi, ki bi jih udeleženci dogodka dobili.


Prijavi napako v članku